Κρατική Ορχήστρα Αθηνών | Συναυλίες μέσω διαδικτύου…

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Διαδικτυακά ξεκινάει η καλλιτεχνική περίοδος 2020-2021 για την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ακολουθώντας την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού COVID-19, δεν δύναται να υποδεχθεί κοινό στην προγραμματισμένη Εναρκτήρια Συναυλία της Καλλιτεχνικής Περιόδου 2020-2021. Η συναυλία θα μεταδοθεί διαδικτυακά την ίδια ημέρα και ώρα (Παρασκευή 09.10, 20:30) στο κανάλι YouTube και τη σελίδα Facebook της Ορχήστρας, άνευ αντιτίμου.
Η φετινή καλλιτεχνική περίοδος θα ανοίξει με την Πέμπτη του Μπετόβεν, μία συμφωνία ορόσημο στην εξέλιξη της συμφωνικής μουσικής, ταυτισμένη με το πιο γνήσιο πάθος και την πιο κατακλυσμιαία δραματικότητα. Αλλά ακόμα και στα λιγότερο διαδεδομένα έργα του Μπετόβεν ανακαλύπτει κανείς γνήσια ομορφιά και μεγαλοπρέπεια –και αυτό ισχύει απόλυτα στην περίπτωση της Εισαγωγής «για την ονομαστική εορτή».
Αντίθετα, το Πρώτο Κοντσέρτο του Τσαϊκόφσκυ για πιάνο είναι από τα πιο δημοφιλή έργα της συμφωνικής φιλολογίας, που θα ερμηνεύσει ο ακμαίος σολίστ, Τριαντάφυλλος Λιώτης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΑΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ (1770–1827)
Για την ονομαστική εορτή, Εισαγωγή έργο 115

ΠΙΟΤΡ ΙΛΙΤΣ ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΥ (1840–1893)
Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 1 σε σι ύφεση ελάσσονα, έργο 23

ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΑΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ (1770–1827)
Συμφωνία αρ. 5 σε ντο ελάσσονα, έργο 67

ΣΟΛΙΣΤ
Τριαντάφυλλος Λιώτης, πιάνο

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Στέφανος Τσιαλής

Για κάθε άλλη διαφοροποίηση στο πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.
Σχετικά με την επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με τα Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (210 7282333, tickets@megaron.gr).