ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Καθιερώνεται η επέτειος απελευθέρωσης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 50/2016 (ΦΕΚ  81/ Α/09-05-2016) καθιερώνεται η 30η Οκτωβρίου, επέτειος της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για το Δήμο Θεσσαλονίκης.  
Ως εκ τούτου, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης τα εξής: 
• Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το Δήμο από την  8η πρωινή μέχρι  τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής. 
• Φωταγώγηση του δημοτικού καταστήματος και των λοιπών δημόσιων κτιρίων από τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης. 
• 11.00 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, στις οποίες προβλέπεται ότι ο αριθμός των παρισταμένων στο χώρο πέριξ του μνημείου δεν πρέπει να υπερβαίνει τους εννέα (9). 
Ως εκ τούτου, στην τελετή κατάθεσης στεφάνων θα παραστούν και θα καταθέσουν στεφάνι οι εξής: 
– Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας- Θράκης) 
– Στρατηγός Διοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού 
– Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  
– Δήμαρχος Θεσσαλονίκης 
Ομιλίες στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες αντίστασης του Ελληνισμού για την απελευθέρωση της πόλης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτές ισχύουν σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας. Οι ώρες των ομιλιών θα καθοριστούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ετικέτα: