Θ. Σκυλακάκης: Έρχονται έξι δύσκολοι μήνες σε οικονομία και υγεία

Πολιτική

Σε πολύ δυσμενέστερες προβλέψεις από εκείνες του πρωθυπουργού σχετικά με το χρόνο που θα διαρκέσει η βαθιά οικονομική και η υγειονομική κρίση στην Ελλάδα προχώρησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, προειδοποιώντας ότι έχουμε μπροστά μας «έξι δύσκολους μήνες» σε οικονομία και υγεία.
«Έχουμε μπροστά μας έξι δύσκολους μήνες και οικονομικά και υγειονομικά» παραδέχτηκε ο κ. Σκυλακάκης από το βήμα της Βουλής σε πολύ πιο απαισιόδοξο τόνο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος είχε αναφερθεί σε «τρεις δύσκολους μήνες» σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό. Μάλιστα, ο κ. Σκυλακάκης επιβεβαίωσε ότι η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει στο δυσμενές σενάριο που προέβλεπε το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021 σχετικά με το ύψος του ελλείμματος και το ρυθμό ανάπτυξης. Επίσης, ουσιαστικά προεξόφλησε ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες για περισσότερες δαπάνες.
«Είναι ώρα σύνεσης, δεν είναι ώρα σπατάλης» σημείωσε και επανέλαβε το κυβερνητικό επιχείρημα ότι «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα». «Αν ακολουθήσουμε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης θα μπούμε σε περιπέτειες» ανέφερε σχολιάζοντας επικριτικά τις προτροπές του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων για πιο γενναία στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων. Περιορίστηκε, πάντως, να αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει κρατήσει πόρους για να βοηθήσει «όπου χρειάζεται».
Ωστόσο, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι έρχονται και θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία και εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχουν «συντριπτικές πιθανότητες» για ανάκαμψη στο δεύτερο τρίμηνο του 2021. «Υπάρχουν ενδείξεις!» διαβεβαίωσε τη Βουλή και υπενθύμισε ότι η ελληνική οικονομία αναβαθμίστηκε από τη Moody’s, ότι ήρθαν μεγάλες εταιρείες στην χώρα μέσα στην καρδιά της κρίσης και ότι βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση των ελληνικών ομολόγων.
ieidiseis.gr

Ετικέτα: