ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ | Όχι στάχτες στους κάδους απορριμμάτων – Κίνδυνος πυρκαγιάς

Αριδαία

Την προσοχή στους κατοίκους εφιστά η Αντιδήμαρχος Αλμωπίας, Πολυξένη Νάνου, να μη ρίχνουν στάχτες από τις εστίες θέρμανσης στους κάδους, διότι υπάρχει ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της αναφέρει:

“Με αφορμή προηγούμενων περιστατικών, εκδήλωσης πυρκαγιάς σε κάδους απορριμμάτων, εξαιτίας της ρίψης στάχτης από τις εστίες θέρμανσης, παρακαλούμε, ενόψει της χειμερινής περιόδου, να αποφεύγεται η απευθείας ρίψη στάχτης στους κάδους.

Επισημαίνουμε, ότι πρόκειται για μια πράξη που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους  στους  συνοδούς των απορριμματοφόρων, που ενδεχομένως δεν αντιληφθούν έγκαιρα τις εστίες που σιγοκαίνε μέσα στους κάδους και προχωρήσουν στην αποκομιδή. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο κίνδυνος πυρκαγιάς και καταστροφής τόσο των κάδων απορριμμάτων, όσο και  του ίδιου του απορριμματοφόρου είναι τεράστιος.

Εφιστούμε την προσοχή και υποδεικνύουμε σε όλους τους πολίτες να αφήνουν τουλάχιστον μία ημέρα την στάχτη μέχρι να κρυώσει και στη συνέχεια να την απορρίπτουν στους κάδους.
Παράλληλα, οι χρήστες  θερμαντικών  μέσων (π.χ. τζακιών, σομπών κτλ), που παράγουν ως κατάλοιπο  στάχτη, μπορούν κάλλιστα να τη χρησιμοποιούν ως λίπασμα στις αυλές ή στους κήπους στα πλαίσια της περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ,
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΝΑΝΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ”