ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ | “…προσωπικές ευθύνες Τζαμτζή στην υπερμετάδοση του κορωνοϊού”

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Πέλλας, με ανακοίνωσή του, απαντά στις πρόσφατες δηλωσεις του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δ. Τζαμτζή σε ηλεκτρονική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης. 
Και όπως αναφέρει “…O τίτλος του δελτίου τύπου είναι «Απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Τζαμτζή για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Ν. Πέλλας λόγω του covid-19. Τραγικές οι ευθύνες του αλλα και οι χειρισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη.» 
Αναλυτικότερα:
“Η επίρριψη ευθυνών στους πολίτες για την εξάπλωση του covid-19 από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι το μοναδικό κυβερνητικό επιχείρημα για να καλυφθούν οι καθυστερήσεις, τα λάθη και οι εμμονές της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε βάρος των πολιτών, του δημόσιου συστήματος υγείας και της οικονομίας.  
Στις 17 Νοέμβρη, ημέρα μνήμης του αντιδικτατορικού αγώνα και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Τζαμτζής σε συνέντευξή που παραχώρησε στο διαδικτυακό site voria.gr, επέρριψε τις ευθύνες για την αυξημένη διάδοση του covid-19 στην Π.Ε Πέλλας στους πολίτες, στον εσωτερικό τουρισμό και την εστίαση, αναφέροντας ότι «στο πενθήμερο από το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Οκτωβρίου και μέχρι τις 28 του μηνός γέμισε και ο Άγιος Αθανάσιος και το Λουτράκι. Είχαμε επισκέπτες από Θεσσαλονίκη και από όλη την Ελλάδα. Επισημαίνοντας πως η διασπορά σε αυτήν τη φάση δεν μπορεί να έγινε από τους εργασιακούς χώρους που είχαν αποτελέσει εστίες υπερμετάδοσης το προηγούμενο διάστημα, καθώς πλέον είναι κλειστοί.» 
Είναι φανερό ότι ο κ. Τζαμτζής τα έχει βρει σκούρα και προσπαθεί να κρύψει τις προσωπικές του ευθύνες και τις ευθύνες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με συνεντεύξεις, τονίζοντας αποκλειστικά την ατομική ευθύνη των πολιτών, κάτι που είναι τουλάχιστον ανήθικο και προκλητικό.  
Όλοι μας όμως γνωρίζουμε ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από την κατάσταση που περιγράφει ο κ. Τζαμτζής. Η διασπορά του ιού στην Πέλλα είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι, τότε που έγινε γνωστό ότι εργαζόμενοι σε κονσερβοποιίες του νομού μας προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό αλλά και από τον απίστευτο ερασιτεχνισμό της κυβέρνησης στο άνοιγμα του τουρισμού, καθώς οι πύλες εισόδου στη Βόρεια Ελλάδα άνοιξαν όπως να ‘ναι και χωρίς σοβαρά και ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα μετά το επικοινωνιακό σόου του πρωθυπουργού στη Σαντορίνη.  
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά το τέλος του πρώτου lockdown είχε όλο το χρόνο μπροστά της να προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να προβεί σε κάλυψη των κενών σε υγειονομικό προσωπικό, σε δημιουργία επιπρόσθετων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και βέβαια να πάρει μέτρα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Να προετοιμαστεί για το άνοιγμα των σχολείων και να ενισχύσει τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες, όπως είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.  
Κανείς μας δε θα ξεχάσει τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, ότι η χώρα είναι πανέτοιμη και δεν θα πάει σε ένα καταστροφικό δεύτερο lockdown. Στην πράξη έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και κατασκευάζοντας ένα τεχνητό κλίμα ευφορίας αποσκοπούσαν μόνο στη μικροπολιτική εκμετάλλευση.  
Τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβερνητικής ανικανότητας αλλά και των στοχευμένων νεοφιλελεύθερων κυβερνητικών επιλογών είναι πλέον ορατά σε όλη την χώρα και ειδικότερα στους πολίτες της Π.Ε Πέλλας. Η Πέλλα είναι στις πρώτες θέσεις σε κρούσματα πανελλαδικά και ο φόβος και η απελπισία είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων.  
Ας πάψει λοιπόν να κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες ο κ. Τζαμτζής, καθώς το μόνο που έκανε το κόμμα του, η Νέα Δημοκρατία, όλο αυτό το διάστημα ήταν να σπαταλήσει κατά το δοκούν 20 εκ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία σε Μ.Μ.Ε της αρεσκείας της, για να συγκαλύψει τους εγκληματικούς κυβερνητικούς της χειρισμούς στην αντιμετώπιση του covid-19.  
Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η Πέλλα, ο κ. Τζαμτζής ας δείξει τουλάχιστον ότι συναισθάνεται την κρισιμότητα των στιγμών, ότι κατανοεί την πίεση που δέχεται η τοπική κοινωνία και αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, ας κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. 
Αλλά σε αυτή την χώρα έχουμε 11 εκατομμύρια ατομικές ευθύνες. Μόνο η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τζαμτζής δεν έχουν ευθύνη. Ούτε ατομική ούτε πολιτική.  

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Ν. Πέλλας”