Επικοινωνία Λ. Βασιλειάδη με Βορίδη | “Κλείδωσε” η ενίσχυση στους παραγωγούς κηπευτικών Πέλλας

Αγροτικά

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη αναφορικά με το ζήτημα της στήριξης των παραγωγών κηπευτικών της Πέλλας.

Ο Υπουργός ενημέρωσε το Βουλευτή ότι μέχρι την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου θα πιστωθεί μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών λαϊκών αγορών η έκτακτη ενίσχυση 500€, για όσους είχαν ζημία από τα περιοριστικά μέτρα στην περιφέρεια που έχουν την έδρα τους και 1500€, για όσους είχαν ζημία από τα μέτρα αλλά και την απαγόρευση μετακίνησης σε άλλες περιφέρειες. 

Επιπλέον, ο Βουλευτής έθεσε το ζήτημα της ενίσχυσης των παραγωγών κηπευτικών, για το οποίο οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως από την επεξεργασία των στοιχείων τα οποία συνέλλεξε η ΔΑΟΚ Πέλλας αλλά και των στοιχείων που συνέλλεξαν φορείς, σε συνεργασία με παραγωγούς και συνεταιρισμούς, προκύπτει ξεκάθαρη ζημία για τους παραγωγούς. 

Άλλωστε ο Λάκης Βασιλειάδης είχε θέσει το θέμα από τα τέλη Σεπτεμβρίου όταν έγινε δέκτης των πρώτων παραπόνων από τους παραγωγούς. Από τότε ο Βουλευτής προέβη στην κατάθεση της με Α.Π.58/05-10-2020 Κοινοβουλευτικής Ερώτησης, ενώ οι δύο άνδρες συζήτησαν το ζήτημα και στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στις αρχές του μήνα. Ο κ. Βορίδης διαβεβαίωσε τον Λάκη Βασιλειάδη ότι η ενίσχυση δρομολογείται και σύντομα θα ανακοινωθεί το ύψος των ενισχύσεων για κάθε προϊόν που έχει πληγεί. Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη διαρκή κατανόηση και την αποτελεσματική ανταπόκρισή του στο ζήτημα.