Εργατικό Κέντρο Έδεσσας-Αλμωπίας: Μεγάλη βοήθεια για τους εποχικούς η μείωση των ενσήμων

Εδεσσα

Τεράστια ανάσα πήραν οι εποχικοί εργαζόμενοι, μετά τη μείωση των απαιτούμενων ενσήμων από 100 σε 50 προκειμένου να λάβουν το επίδομα ανεργίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Έδεσσας – Αλμωπίας

Όπως λένε, το αίτημα τους εισακούστηκε από την κυβέρνηση και δόθηκε μεγάλη βοήθεια στους εργαζόμενους που έχουν πραγματική ανάγκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η κυβέρνηση πέρασε με νομοθετική ρύθμιση την μείωση του απαιτούμενου αριθμού ενσήμων από 100 σε 50 για το επίδομα ανεργίας για εποχιακά επαγγέλματα (υδρονομείς, εργαζόμενοι σε οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων, αρχαιολογικούς χώρους κλπ) και για τους εποχιακά απασχολούμενους εργαζόμενους σε μεταποιητικές Βιομηχανίες όπως κονσερβοποιία, διαλογητήρια, ψυγεία, συσκευαστήρια, κονσερβοποιεία κ.α. που εργάζονται μόνο κατά τους θερινούς μήνες  σε περιοχές  όπως ο Νομός Πέλλας. 

Στην πρώτη φάση ωφελούμενοι ήταν μόνο οι εποχιακά εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα αλλά κατόπιν ενεργειών των Εργατικών Κέντρων και των Βουλευτών του Νομού μας η κυβέρνηση αποδέχθηκε το δίκιο του αιτήματος και προχώρησε στην νομοθετική ρύθμιση που δίνει μια βοήθεια στους εργαζόμενους αυτούς που την είχαν πραγματικά ανάγκη.”