“Ούτε ένα δέντρο χαμένο”: Ο Δήμος Αλμωπίας ανακυκλώνει τα χριστουγεννιάτικά μας δέντρα

Αριδαία

Ο Δήμος Αλμωπίας και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Πρασίνου, με κύριο γνώμονα την υπευθυνότητα και τον σεβασμό στο περιβάλλον, ξεκινά τη δράση “Ούτε ένα δέντρο χαμένο” η οποία αφορά την ανακύκλωση των φυσικών ελάτων που στολίστηκαν φέτος για τα Χριστούγεννα.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Κάθε χρόνο, με το πέρας των εορτών παρατηρείται το φαινόμενο, τα φυσικά δέντρα που στολίστηκαν, να αφήνονται στους κάδους απορριμμάτων. Ο Δήμος Αλμωπίας και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Πρασίνου, ξεκινούν τη δράση «Ούτε ένα δέντρο χαμένο». Όσοι δημότες επιθυμούν με ένα απλό τηλεφώνημα στο 2384023215, μπορούν να μας καλούν και οι υπάλληλοι του Δήμου θα παραλάβουν από το σπίτι το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο για ανακύκλωση.

Η όλη διαδικασία είναι εντελώς δωρεάν. Τα έλατα που θα μαζευτούν, θα οδηγηθούν για ανακύκλωση και μετά τη διαδικασία κομποστοποίησης θα χρησιμοποιηθούν ως λίπασμα. 

Η δράση «Ούτε ένα δέντρο χαμένο» θα ενταχθεί στη γενικότερη σειρά δράσεων για το 2021 της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Πρασίνου, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.”