(ΦΩΤΟ) Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΔΑΒΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου , εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και ημέρα της εθνικής επετείου του ιστορικού ΄΄ΟΧΙ΄΄, στον ιστορικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (π. Μητρόπολη) Γιαννιτσών λειτούργησε και προέστη της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων κ. Αριστόβουλος. Συλλειτούργησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης και κληρικοί της πόλεως.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών κ. Ιωάννης Μιχόπουλος εξαίροντας το πάθος για την ελευθερία αλλά και την ευλάβεια στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, που χαρακτήριζαν τους αγωνιστές του ᾿40.

Κατά το πέρας της Δοξολογίας ο σεπτός ιεράρχης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων απηύθυνε σύντομη προσφώνηση στο Εκκλησίασμα τονίζοντας ότι είναι μεγάλη ευλογία και προνόμιο να μπορούμε να εορτάζουμε στον τόπο αυτόν την ελευθερία της πατρίδος μας. Επισήμανε επίσης, ότι χρειάζεται αγώνας σε όλα τα πεδία της ζωής μας, ώστε να εξασφαλίσουμε όχι μόνο την εγκόσμια αλλά και την αιώνια ελευθερία μας.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Πέλλας Β. Βασιλειάδης και Θ. Τζάκρη, ο Δήμαρχος Πέλλας Γ. Στάμκος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πέλλας Ε. Φουντουκίδης καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού και των άλλων τοπικών αρχών και φορέων.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

https://photos.app.goo.gl/VMUk2KBM4eug2gtp7

Γραφείο Τύπου Μητρόπολης

Ετικέτα: