Στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος τα κακουργήματα αιρετών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ-LIFESTYLE

Τα κακουργήματα που τελούνται από υπουργούς και υφυπουργούς και δεν καταλαμβάνονται από το άρθρο 86 του Συντάγματος θα υπάγονται στις αρμοδιότητες των εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος, μετά από σχετική τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Επιπλέον στην τροπολογία προβλέπεται ότι οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος θα ερευνούν και τα κακουργήματα που τελούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ή επωφελούνται από την ιδιότητά τους βουλευτές, ευρωβουλευτές, γενικοί και ειδικοί γραμματείς της κυβέρνησης, διοικητές, υποδιοικητές ή πρόεδροι Διοικητικών Συμβουλίων ή διευθύνοντες σύμβουλοι ή εντεταλμένοι σύμβουλοι ΝΠΔΔ και αιρετά πρόσωπα των ΟΤΑ.

Η τροπολογία εισήχθη στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο και τη συνεπιμέλεια που σημερα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.
Με την ίδια τροπολογία μειώνονται κατά ένα τα χρόνια παραμονής στο βαθμό που κατέχουν οι δικαστές για να μπορούν να προαχθούν στον βαθμό του προέδρου, αντιπροέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Τέλος, αυξάνονται κατά 10 οι οργανικές θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την στελέχωση του γραφείου συλλογής και επεξεργασίας δικαστικών στατιστικών στοιχείων.

Ετικέτα: