Ο Δ. ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ “ΤΡΕΧΕΙ” ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΔΕΣΣΑ”

Πολιτική

Για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το έργο κατασκευής του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα συζήτησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Κωνσταντίνος Μαγουλάς. 

Όπως τόνισε ο κ. Μαγουλάς, το έργο βρίσκεται στη φάση των ανταγωνιστικών διαδικασιών, το οποίο περιλαμβάνει την ενημέρωση των πέντε εταιρειών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Η τυπική διάρκεια διαλόγου θα διαρκέσει τρείς μήνες και έπειτα  θα ξεκινήσει η περίοδος των δεσμευτικών προσφορών.

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα έργο τεράστιας σημασίας για τον Νομό Πέλλας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, ο στόχος του Υπουργείου Υποδομών είναι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να έχει επιλεγεί ανάδοχος και να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής.

   Αναφορικά με το ζήτημα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Πέλλας, Διονύσης Σταμενίτης τόνισε: 

«Με σταθερά βήματα, στη βάση ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού, προχωράμε προς την υλοποίηση του σημαντικότερου έργου για τον Νόμο Πέλλας, την κατασκευή του δρόμου Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα.

Με συνέπεια απέναντι σε όσα δεσμεύθηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το εν λόγω έργο, αφού εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση (σχήματα ΣΔΙΤ), κινούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Συνεχίζουμε με έργα και πράξεις για τον Νομό Πέλλας».