Γιαννιτσά: 42 … “ετών” το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο!!

Παιδεία

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την φετινή περίοδο στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών για τους παλαιούς και νέους σπουδαστές του, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες πρόσληψης του καλλιτεχνικού προσωπικού του. 
Ετσι λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών, το οποίο εδώ και 42 χρόνια προσφέρει τα μέγιστα στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας, ξεκινά και φέτος τη λειτουργία του, στελεχωμένο από έμπειρους και καταρτισμένους καθηγητές.

Οι εγκαταστάσεις του Ωδείου λειτουργούν στο ανακαινισμένο κτίριο του πρώην διοικητηρίου της ΙΙ Μεραρχίας, στη διεύθυνση Παναγιωτάκη 13, περιοχή «Τσαλί» Γιαννιτσών. 
Εφαρμόζονται οι  διαδικασίες υγιεινής και ασφάλειας, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφαλή παρουσία και λειτουργία εργαζομένων και μαθητών.  

Έτσι λοιπόν το Δημοτικό Ωδείο θα προσφέρει και φέτος τις εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές του υπηρεσίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πέλλας και με χαμηλές τιμές στα δίδακτρα των σπουδαστών του διατηρεί τον κοινωνικό του χαρακτήρα, με στόχο να αγκαλιάσει την κοινωνία φέρνοντας μικρούς και μεγάλους  κοντά στη μουσική.

Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο, το οποίο και για την φετινή χρονιά θα  λειτουργήσει με όλες τις ειδικότητες, έχει μακρόχρονη και σημαντική παρουσία στα πολιτιστικά αλλά και εκπαιδευτικά γεγονότα του τόπου. Αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθιερώθηκε με το υψηλό επίπεδο παροχών του στην πόλη των Γιαννιτσών αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Πέλλας. Ενθαρρύνει τους μαθητές και σπουδαστές του να δημιουργήσουν στόχους, να καλλιεργήσουν την προσωπικότητα τους μέσα από την συμμετοχή τους σε συναυλίες και σύνολα  και παρέχει επαγγελματική ολοκλήρωση.

Στο Ωδείο η μουσική εκπαίδευση αρχίζει από την προσχολική ηλικία με τα τμήματα της Μουσικής Προπαιδείας και στη συνέχεια προσφέρονται οι επιλογές σπουδών σε κλασσικά, μοντέρνα και παραδοσιακά όργανα και ανώτερα θεωρητικά.

Λειτουργούν τα τμήματα: 
Κλασικό Τμήμα: Πιάνο, Βιολί, Κιθάρα, Ακορντεόν, Φλάουτο, Κλαρινέτο, Σαξόφωνο, Τρομπέτα, Τρομπόνι, Κρουστά, Μονωδία, Ανώτερα Θεωρητικά Μουσικής και Βυζαντινή Μουσική. 
Μοντέρνο Τμήμα: Αρμόνιο, Ηλεκτρική Κιθάρα, Ντραμς, Τραγούδι, Σαξόφωνο. 
Λαϊκό- Παραδοσιακό Τμήμα: Μπουζούκι, Ακορντεόν, Κρουστά, Τραγούδι. 
Μουσική Προπαιδεία 
Παιδική – Νεανική Χορωδία 
Οργανικά Σύνολα

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε  στην Γραμματεία του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών, καθημερινά από 9:00 έως 19:00 
Δ/νση: Παναγιωτάκη 13, 58100, Γιαννιτσά Πέλλας  
Τηλ. 2382024434. 
Email: odeio@depag.gr 
Facebook: Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών 

Από το Γραφείο Τύπου