Εκλογικό σκηνικό στήνει ο Κυριάκος – Ξεκίνησε τις περιοδείες

Πολιτική

Εκλογικό σκηνικό στήνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετά τις εξαγγελίες στη Θεσσαλονίκη άρχισε τις περιοδείες.

Όλα δείχνουν ότι η χώρα εισέρχεται σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με το Μαξίμου να προετοιμάζεται για πρόωρες κάλπες τον Μάρτιο.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται και οι στοχευμένες περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έφτασε σε σημείο να επισκεφθεί και χωράφια στα Φάρσαλα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του επικοινωνιακού επιτελείου και να εμφανιστεί ότι έχει την πρωτοβουλία κινήσεων και τη δυνατότητα της καθημερινής επικοινωνίας με το λαό.

Με το πακέτο παροχών που εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη έδωσε τα ρέστα του για να μπορέσει να σταματήσει τη φθορά της Νέας Δημοκρατίας.

Η στρατηγική του Μαξίμου είναι πλέον συγκεκριμένη.

Πρέπει να είναι έτοιμος για κάλπες ακόμη και αν χρειαστεί να στηθούν νωρίτερα.

Γιατί οι εκλογές πολλές φορές δεν προγραμματίζονται και έρχονται σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Το στρατηγείο στο Μαξίμου ζει με το άγχος των δημοσκοπήσεων.

Κάθε εβδομάδα επεξεργάζεται τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία των γκάλοπ και αν διαπιστώσουν ότι αρχίζει η ραγδαία φθορά τότε σίγουρα θα βρουν ένα λόγο για να προκηρύξουν πρόωρες εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση και το κόμμα θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η ενεργοποίηση του κομματικού μηχανισμού.

Μετά τις εσωκομματικές εκλογές θα γίνει εκλογή του νέου Γραμματέα του κόμματος που πιθανότατα θα είναι ο σημερινός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.

Άλλωστε η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στις ηλικίες από 18 έως 35 ετών και γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Βελλίδειο τοποθέτησε στις πρώτες θέσεις την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ και όχι τους υπουργούς που είναι κόκκινο πανί για τη νεολαία.

Στο Μαξίμου παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.

Εκτιμούν ότι με την εκλογή νέας ηγεσίας μπορεί να ξεσπάσει κρίση στη Χαριλάου Τρικούπη την οποία θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν ακόμη και με μεταγραφές στελεχών.

Άλλωστε στρατηγικός στόχος του Μαξίμου είναι να εξασφαλίσει ένα κρίσιμο ποσοστό από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν επίσης τις εξελίξεις στον χώρο της άκρας Δεξιάς.

Το μανιφέστο που υπογράφουν εκατοντάδες απόστρατοι, συνταξιούχοι, δικαστικοί και καθηγητές πανεπιστημίου το οποίο έχει υπερδεξιά χαρακτηριστικά, έχει σημάνει συναγερμό στο Μαξίμου.

Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν τη συγκρότηση ενός φορέα στα Δεξιά της ΝΔ.

Μια τέτοια εξέλιξη θα αφαιρούσε ένα κρίσιμο ποσοστό ψήφων από τη Νέα Δημοκρατία και θα οδηγούσε σε ναυάγιο τα όποια σχέδια για αυτοδυναμία ακόμη και αν στηθούν διπλές κάλπες.

Πάντως ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τις περιοδείες σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα ενώ παράλληλα έχει δώσει εντολή στους υπουργούς να δώσουν προτεραιότητα σε νομοσχέδια και αποφάσεις που έχουν φιλολαϊκό χαρακτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με εντολή του Μαξίμου καταργήθηκε η λεγόμενη πανεπιστημιακή αστυνομία.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο της απόπειρας επαναπροσέγγισης του κυβερνώντος κόμματος με τη νεολαία η οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έχει πάρει διαζύγιο από τη ΝΔ.

kontranews.gr