Χάκερς «χτύπησαν» το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Αστυνομικά

Χάκερς χτύπησαν το e-mail του προϊσταμένου των ερευνητικών προγραμμάτων του Κέντρου Ερευνών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το αξιοσημείωτο στην υπόθεση είναι ότι η ηλεκτρονική υποκλοπή, δεν έγινε έξω, από το Κέντρο, αλλά από μέσα!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NEWS 24/7 την υπόθεση ερευνήθηκε από την υπηρεσία  και διαπίστωσε, αρχικά, ότι το χακάρισμα έγινε από… πλατείες της Βαγδάτης, του Άμστερνταμ και των Ιωαννίνων!

Μετά από επισταμένη έρευνα, όμως, εντοπίστηκε ο χάκερ, που δεν ήταν ούτε… Ιρακινός, ούτε… Ολλανδός, αλλά ούτε και… Ηπειρώτης, αλλά εργαζόμενος στο ΚΕΜΕΑ!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο καθ’ ομολογία δράστης, φέρεται να προχώρησε στην υποκλοπή μετά από εντολή ανώτερου στελέχους του ΚΕΜΕΑ.

Στόχος της υποκλοπής ήταν να μάθουν οι φερόμενοι ως δράστες τις επαφές του προϊσταμένου των ερευνητικών προγραμμάτων του Κέντρου Ερευνών Ασφάλειας, αλλά και τις προτάσεις που είχε έτοιμες να καταθέσει, καθώς ο συγκεκριμένος εργαζόμενος (απόστρατος στρατιωτικός) είχε δηλώσει ότι θα αποχωρούσε από το ΚΕΜΕΑ.

Να σημειωθεί ότι ο φερόμενος ως δράστης είχε εμπλοκή και στην γνωστή υπόθεση του C4I.

Η εξέλιξη της υπόθεσης έχει ενδιαφέρον, καθώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τώρα μαθαίνει τα τεκταινόμενα στο ΚΕΜΕΑ και αναμένονται ριζικές αλλαγές.

Ετικέτα: