Χωρίς εκπαιδευτικούς τα Ειδικά Σχολεία Γιαννιτσών & Εδεσσας

Επιστολές

Κραυγή αγωνίας απ’ τους γονείς των Ειδικών Δημοτικών Σχολείων Γιαννιτσών και Εδεσσας, για την έλλειψη δασκάλων.

Σ’ επιστολή τους, που κοινοποίησαν στην “εδεσσαϊκή” και απευθύνουν προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο Υπουργείο Παιδείας, οι γονείς των μαθητών των Ειδικών Δημοτικών Γιαννιτσών και Έδεσσας, εκφράζουν την ανησυχία τους, γιατί, ενώ αυξήθηκε το μαθητικό δυναμικό, δεν ….. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί.

“Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα, τα οποία φέτος οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο, εξαιτίας της πανδημίας που βιώνουμε.” αναφέρουν χαρακτηριστικά,  ζητώντας “….άμεσα την κάλυψη των κενών, ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν κάτω από ανθρώπινες συνθήκες και τα παιδιά μας να μορφωθούν ουσιαστικά και με αξιοπρέπεια.”

Η επιστολή τους αναφέρει τα εξής: 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 

Προς
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας 
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 
Υπουργό Παιδείας 
17/09/2021  
Γιαννιτσά  

Αξιότιμοι κοι/κες και κα Υπουργέ, 
Ως γονείς και κηδεμόνες των μαθητών των Ειδικών Δημοτικών Γιαννιτσών και Έδεσσας, σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή με αφορμή το σοβαρότατο ζήτημα της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, που έχει ανακύψει από την αρχή της σχολικής χρονιάς στα σχολεία μας.

Ενημερωθήκαμε πως ενώ αυξήθηκε το μαθητικό δυναμικό, δεν καλύφθηκαν τα κενά, ούτε καν με τα περσινά δεδομένα.  
Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα, τα οποία φέτος οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο, εξαιτίας της πανδημίας που βιώνουμε.

Σε μία περίοδο που η δημόσια υγεία μικρών και μεγάλων βρίσκεται σε κρίση, οι μαθητές με αναπηρία και υποκείμενα νοσήματα συνωστίζονται σε αίθουσες χωρισμένες με γυψοσανίδα λόγω έλλειψης δασκάλων.

Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι η πλειοψηφία των μαθητών και των δύο σχολείων είναι με αυτισμό, κάτι που απαιτεί ολιγομελή τμήματα, σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία.

Είναι κατανοητό ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες, τα συγκεκριμένα σχολεία δεν προσφέρονται ούτε καν για φύλαξη, πόσο μάλλον για εκπαίδευση.  
Η κατάσταση αυτή δε μπορεί να συνεχιστεί, γιατί θα έχει ολέθρια αποτελέσματα στην εκπαίδευση των παιδιών μας.  Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε άλλο εμπαιγμό.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε άμεσα την κάλυψη των κενών, ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν κάτω από ανθρώπινες συνθήκες και τα παιδιά μας να μορφωθούν ουσιαστικά και με αξιοπρέπεια. 

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών  
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Έδεσσας