Θεσσαλονίκη: Στο ΙΜΕΤ ο υφυπουργός Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος

Περιβάλλον

Με το βλέμμα στις έξυπνες πόλεις και στη βιώσιμη αστική κινητικότητα, πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που πέρασε επίσκεψη του Υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ν. Ταγαρά και του Γενικού  Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθ. Μπακογιάννη στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΙΜΕΤ, συμπεριλαμβανομένων των Προσομοιωτών Οδήγησης Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας, του Εργαστηρίου Βιομηχανίας 4.0 και του Ζωντανού Εργαστηρίου Έξυπνης Κινητικότητας και Διαχείρισης της Κυκλοφορίας του ΙΜΕΤ (μέλος του ENOLL).

Ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ Δρ. Μπεκιάρης  ανέπτυξε τις δράσεις του Ινστιτούτου σχετικά με θέματα ηλεκτροκίνησης και οδικής ασφάλειας, ενώ η αναπληρώτρια Διευθύντρια κα. Αϋφαντοπούλου παρουσίασε τις καινοτόμες υπηρεσίες στην Παρακολούθηση και Διαχείριση της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και τα Σχέδια Επέκτασης του Ζωντανού Εργαστηρίου για την κάλυψη των τομέων Περιβάλλοντος και συνέργειας στο πλαίσιο των Ευφυών Πόλεων.  Ο κ. Μπακογιάννης, υπογράμμισε την άριστη συνεργασία που είχε ήδη το Υπουργείο με το ΙΜΕΤ σε θέματα ΣΒΑΚ και ΣΒΑΕΜ, ενώ ο κ. Ταγαράς εξέφρασε την μεγάλη του εκτίμηση στο έργο του Ινστιτούτου και δεσμεύτηκε σε  ακόμα στενότερη συνεργασία αυτού με το υπουργείο περιβάλλοντος.  

* Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

ΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ – 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, Θέρμη, Θεσσαλονίκη – Τηλ.: 2310 498 457 – www.imet.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Xριστίνα Τσόρμπα (6947 52 15 03) – Δημήτρης Καλαμάρας (6978 10 85 97)

Ετικέτα: