Θ. Πλεύρης: «Δεν τίθεται θέμα lockdown στη Θεσσαλονίκη»

Κεντρική Μακεδονία

«Δεν τίθεται θέμα μέτρων, είναι προληπτική επίσκεψη για να προλάβουμε όλα τα δεδομένα», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τις ΥΠΕ και τους διοικητές των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

«Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή τώρα που είναι νωρίς, γιατί στόχος μας είναι να τηρηθούν τα μέτρα και να επεκταθούν οι εμβολιασμοί».

«Να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν»

Καλούμενος να σχολιάσει τις αντιδράσεις των υγειονομικών – που βρίσκονται μέχρι αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία του ΕΚΑΒ στην Πυλαία – ο υπουργός επισήμανε πως «η πολιτεία έχει πει ξεκάθαρα ότι η υποχρεωτικότητα δεν θα επεκταθεί».

Αλλά για τους υγειονομικούς και για όσους έχουν ευάλωτες ομάδες, τις οποίες φροντίζουν, η υποχρεωτικά έχει να κάνει με το ότι μεταξύ της ατομικής επιλογής και της δημόσιας υγείας, επικρατεί η δημόσια υγεία»

«Όπως ένας γιατρός έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί, έτσι και ένας ασθενής έχει δικαίωμα ο γιατρός που θα τον θεραπεύει να είναι εμβολιασμένος.»

«Δώσαμε την ευκαιρία, τους σεβόμαστε και τους καλούμε να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση και να επιστρέψουν.

Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία άλλη αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική».