Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη μετά από 34 χρόνια

Αθλητικά

Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά από την τελευταία εμφάνισή της σε επίσημο αγώνα στη Θεσσαλονίκη η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ επιστρέφει στην πόλη. Τη σχετική ανακοίνωση έκαναν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (EOK) Βαγγέλης Λιόλιος σε συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

“Με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνω ότι από κοινού ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την ΕΟΚ θα φιλοξενήσουν μετά από 34 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, έναν σημαντικό αγώνα της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ. Ειδικότερα, η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ -η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων- επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για έναν σημαντικό αγώνα κόντρα στη Λευκορωσία, στις 28 Νοεμβρίου”, έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ”είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η καινούρια Διοίκηση της ΕΟΚ κάνει ποδαρικό στη Θεσσαλονίκη, αλλά και που συγχρόνως εμπιστεύεται την πόλη για έναν εξαιρετικά σημαντικό αγώνα της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ”.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και στο Δημαρχείο στην πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε ως Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. “Το μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη πρέπει να ξαναβρεί τη θέση του και η Θεσσαλονίκη πρέπει να βρει τη θέση της στο ελληνικό στερέωμα στο μπάσκετ”, σημείωσε ο κ. Λιόλιος, εκφράζοντας τη χαρά του για τη συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και προσωπικά με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, για τον οποίο ανέφερε ότι είναι μπασκετικός και προσφέρει σημαντική βοήθεια για τη διεξαγωγή του αγώνα. Όπως επεσήμανε ο κ. Λιόλιος, η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ είχε εμφανιστεί τελευταία φορά σε επίσημο αγώνα στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 1987 για τα προκριματικά του Ευρωμπάκετ.

Ετικέτα: