Εδεσσα: 48 πυροσβέστες & 15 οχήματα χρειάστηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Εδεσσα

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν δεκάδες άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να σβηστεί η φωτιά, που είχε ξεσπάσει, σε πολύ δύσβαση περιοχή, μεταξύ των χωριών Νησίου και Βρυττών Δήμου Εδεσσας.

Συγκεκριμένα στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 48 Πυροσβέστες (από Εδεσσα, Γιαννιτσά, Αριδαία, Βέροια, Γουμένισσα, Θεσσαλονίκη) και 15 οχήματα.

Στο σημείο βρέθηκε, από την πρώτη στιγμή, και ο Δήμαρχος Εδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, ο οποίος μετέδιδε live βίντεο, δίνοντας εικόνα της φωτιάς, ενώ, επίσης, σήμερα, με ανάρτησή του, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην κατάσβεσή της.

Δείτε το βίντεο εδώ

Η ανάρτηση του Δημάρχου 
Εδεσσας, Δημήτρη Γιάννου
“H φωτιά έσβησε. Τα ερωτήματα μένουν, γιατί όμως;
Χρωστάμε ευγνωμοσύνη, στον φίλο Αρχηγό, Γιώτη Ζώη και τους άνδρες της Πυροσβεστικής, για το ζήλο και την αυταπάρνηση, που έδειξαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Θαυμάσαμε από κοντά μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη, Δάνη Τζαμτζή, την άψογη οργάνωση, την πειθαρχία και τον επαγγελματισμό τους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κατοίκους του Νησίου, στον άξιο Πρόεδρο Θοδωρή Χορόζη, τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Σαμλίδη, την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας και όλους τους εθελοντές.

Πριν από λίγο καιρό, ζήσαμε μια οικολογική καταστροφή στη λίμνη της Αρνισσας, σήμερα το Νησί, ελπίζω να σταματήσει το κακό, για να μη ζήσουμε ποτέ στιγμές Εύβοιας.

Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα με τις συσκευές των φυτοφαρμάκων, που, δυστυχώς, οι αγρότες θεωρούν εύκολη λύση την καύση. 
Eχουμε τεράστια ευθύνη, σαν αυτοδιοίκηση, να μην έχουμε δώσει λύση. Υποχρέωση μας είναι να την βρούμε εδώ και τώρα.”

Από καύση πλαστικών δοχείων φυτοφαρμάκων η φωτιά;
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά προκλήθηκε από καύση πλαστικών δοχείων φυτοφαρμάκων και μετά εξαπλώθηκε, γρήγορα, στην ευρύτερη περιοχή.
Ενα θέμα που έχει απασχολήσει, πολλάκις το Δήμο Εδεσσας, με τη δημοτική αρχή να απευθύνει έκκληση στους αγρότες να μην καίνε τις κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων, γιατί πρόκειται για επικίνδυνα απόβλητα, που μολύνουν το περιβάλλον.

Ηδη έχει ξεκινήσει η προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς, απ’ το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.