Γ. Τράγκας: “Κραυγή” αγωνίας από τον εμπορικό κόσμο (ΦΩΤΟ)

Οικονομία

Ο επικεφαλής του Κινήματος “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ” Γιώργος Τράγκας, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, όπου του αφηγήθηκαν όλο το δράμα που βιώνουν τόσο εκείνοι όσο και οι οικογένειές τους.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου τους, μεταξύ άλλων έγινε γνωστό πως μετά το κλείσιμο της Αχαϊκής Τράπεζας και την παράδοσή της σε fund, τα 10.000 ευρώ δάνειο που είχαν δοθεί το 2010, σήμερα έχουν γίνει 80.000 ευρώ! Ακόμα, τα 30.000 ευρώ δάνεια προς τους εμπόρους, σήμερα έχουν γίνει 100.000 ευρώ!

Επίσης, το προεδρείο και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών επισήμαναν πως το 25% των εμπορικών καταστημάτων και της εστίασης έχουν κλείσει.

Μάλιστα, τονίστηκε στον Γιώργο Τράγκα ότι η πτώση του τζίρου είναι ολοένα και περισσότερο καθοδική.

Έγινε γνωστό ακόμα πως οι έμποροι των Πατρών ενδέχεται να καταφύγουν μαζικά στη Δικαιοσύνη, καθώς “πεθαίνουν” από ένδεια και υπέρογκα χρέη εκατοντάδες οικογένειες εμπόρων στην Αχαΐα.

Πολλοί έμποροι έχουν ήδη αλλάξει επάγγελμα. Ουδείς τους προστατεύει και η κυβέρνηση των Αθηνών λειτουργεί ως κυβέρνηση σε άλλο κράτος.

Αμέσως μετά την συνάντηση, ο επικεφαλής του Κινήματος “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ” Γιώργος Τράγκας έκανε την εξής δήλωση:

“Ούτε ανάπτυξη υπάρχει σε αυτή την χώρα, ούτε πρόκειται να υπάρχει με τέτοιο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος. Ο κος Μητσοτάκης ζει με ψευδαισθήσεις και σκηνοθετημένους πανηγυρισμούς ενώ η χώρα είναι είναι διχασμένη, σε πλήρη ένδεια και το μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού της είναι σε αδιέξοδο και απόγνωση.

Ο εμπορικός κόσμος των Πατρών μου αφηγήθηκε όλα τα δεινά που υφίσταται επί οικονομικής κατοχής και μνημονίων και κυρίως επί των ημερών του σημερινού πρωθυπουργού.

Οι άνθρωποι είναι στο απόλυτο έλεος των Τραπεζών ενώ τα καταστήματά τους, μετά από διετές κλείσιμο, αντιμετωπίζουν το επικείμενο λουκέτο.

Το Κίνημα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ” θα συμπαρασταθεί σε όλες τις προσπάθειές τους ενώπιον της Δικαιοσύνης και σε όλα τα ένδικα μέσα που θα ασκήσουν για να επιβιώσουν αυτοί, οι οικογένειές τους και οι επιχειρήσεις τους”.

* Από το γραφείο τύπου του Κινήματος “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ”