Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος: Στον “αέρα” η έναρξη μαθημάτων;

Παιδεία

Ανέφικτη δείχνει για το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, η έναρξη των μαθημάτων με διά ζώσης εκπαίδευση, την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς δεν έχει ούτε «στοιχειώδη καθαριότητα».

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα ο πρόεδρος του συλλόγου καθηγητών Δι.Πα.Ε, Δημοσθένης Σταμάτης, το πρόβλημα με την καθαριότητα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, με τη διοίκηση του Ιδρύματος να επικαλείται γραφειοκρατικά προβλήματα.  

Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη το προσωπικό του πανεπιστημίου (καθηγητές, διοικητικό προσωπικό) βρίσκεται σε απόγνωση καθώς η κατάσταση που ισχύει εδώ και 4 χρόνια με την καθαριότητα, είναι τραγική, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας. Ο ίδιος εξηγεί πως «δεν υπάρχει ούτε εργολαβία, ούτε καθαρίστριες» παρότι έγινε ένας πρόσφατος διαγωνισμός για πρόσληψη καθαριστών μέσω ΑΣΕΠ αλλά ενώ εγκρίθηκε «απαιτείται χρονοβόρα περίοδος».

«Εδώ κι 1,5 χρόνο ως σύλλογος απευθυνόμαστε με διαβήματα στη διοίκηση και στο Υπουργείο αλλά η απάντηση είναι ότι υπάρχουν γραφειοκρατικά ζητήματα..» σημειώνει.

Σχετικά με την απόδοση ευθυνών ο κ. Σταμάτης αναφέρει ότι η συγκεκριμένη αρμοδιότητα αφορά κατ’ ανάθεση την οικονομική υπηρεσία και τον αντιπρόεδρο οικονομικών υποθέσεων τονίζοντας ωστόσο ότι «δε θέλουμε να επιμερίσουμε ευθύνες» 
«Είμαστε πολύ ανήσυχοι και θυμωμένοι, στη Διοίκηση θα έπρεπε να είχαν χάσει τον ύπνο τους» υπογραμμίζει ο κ. Σταμάτης, προσθέτοντας ότι υπάρχει πρόβλημα και στη φύλαξη καθώς όλες οι εργολαβίες στο Ίδρυμα «έχουν πρόβλημα» ενώ η Αλεξάνδρεια πανεπιστημιούπολη στη Σίνδο «δεν είχε ούτε πετρέλαιο τον τελευταίο 1,5 χρόνο, ενώ οι διοικητικοί συνάδελφοι όλο τον καιρό της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λειτουργούσαν σε απαράδεκτες συνθήκες καθαριότητας» «Καθάριζαν μόνοι τους ή πλήρωναν μόνοι τους συνεργεία» σημείωσε προαναγγέλλοντας τη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν για το θέμα την προσεχή Πέμπτη. 

Όλη η συνέντευξη εδώ 

Ετικέτα: