2ο Thessaloniki Design Week

Διάφορα

Η Πολιτιστική Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία PHILARTIA, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης – Δ/νση Πολιτισμού και Τουρισμού, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και άλλους φορείς, διοργανώνει το 2ο Thessaloniki Design Week (ThessDW) από τις 13 έως τις 17 Οκτωβρίου.

Σε συνέχεια της πρώτης πετυχημένης διοργάνωσης του 2019, το ThessDW, το μοναδικό Design Week της Ελλάδας, καθιερώνεται ως θεσμός με στόχο να προωθηθεί η δημιουργικότητα και η καινοτομία σε όλες τις εκφάνσεις του Σχεδιασμού/Design, όπως αυτές διαμορφώνουν κάθε πλευρά της κοινωνικής και προσωπικής μας ζωής.

Υπό τον γενικό τίτλο «Καινοτομία στο Σχεδιασμό – Innovation in Design», το 2ο ThessDW αναπτύσσεται σε δύο θεματικές «Διαμορφώνοντας τον Δημόσιο Χώρο / Shaping the Public Space» και «Δημιουργώντας στον Προσωπικό μας Χώρο / Creating in our Personal Space», θέλοντας να συμπεριλάβει τα νέα δεδομένα τόσο στον σχεδιασμό της μεγάλης κλίμακας όσο και της μικρής.

Στο πλαίσιο του 2ου ThessDW έχουν ήδη διοργανωθεί και ολοκληρωθεί τέσσερις διαγωνισμοί μέσω ανοιχτών προσκλήσεων (OpenCall), με πλήθος συμμετοχών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Από τις 13 έως τις 17 Οκτωβρίου ποικίλες δράσεις θα απλωθούν σε διάφορους χώρους της Θεσσαλονίκης, όπως εκθέσεις, συνέδριο, ομιλίες, workshops, ημερίδες, ξεναγήσεις, απονομή βραβείων.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα (14-16 Οκτωβρίου) θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ από τη HELEXPO η έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας Beyond 4.0. Μείνετε συντονισμένοι στο https://thessalonikidesignweek.gr.

Το Πρόγραμμα του ThessDW 2021, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, είναι διαθέσιμο εδώ

Ετικέτα: