Δημόσιο: Σε ποιους τομείς & πότε θα γίνουν προσλήψεις

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Προσλήψεις στο δημόσιο για αστυνομία, πολιτική προστασία και ΟΤΑ προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο MEGA.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση σε ποιους τομείς θα γίνουν οι 15.836 προσλήψεις στο Δημόσιο είπε ότι “υπάρχει αναλυτική παρουσίαση χθες του Μάκη Βορίδη στο υπουργικό Συμβούλιο. Αφορά στα υπουργεία… αφορά για πρώτη φορά στον προγραμματισμό και σε τόση μεγάλη έκταση και τους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου υπαλλήλους δηλαδή το έκτακτο προσωπικό. Είναι σε όλα τα υπουργεία, είναι και στους ΟΤΑ. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να ξέρουμε είναι ότι δεν είναι μόνο ο προγραμματισμός των 15.000 προσλήψεων είναι δυστυχώς το γεγονός ότι οι διαδικασίες οι οποίες ακολουθούνται μέσω ΑΣΕΠ είναι χρονοβόρες. Και έχουμε μια καθυστέρηση των ήδη εγκεκριμένων προσλήψεων από τα προηγούμενα χρόνια που είναι πάνω από 20.000. Γιατί η δυνατότητα που έχει το ΑΣΕΠ να απορροφήσει με τις διαδικασίες που όλοι ξέρουμε της πλήρους διαφάνειας στους ανθρώπους που χρειαζόμαστε είναι πιο χαμηλές”.

Προσλήψεις και στην αστυνομία

Μεταξύ άλλων γνωστοποίησε ότι “θα γίνουν προσλήψεις στην αστυνομία. Και εκτός των προσλήψεων στην αστυνομία θα υπάρχει και μια ευελιξία για τις νέες υπηρεσίες που πρέπει να γίνουν για να έχουμε όλα αυτά τα οποία έχουμε ψηφίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Και στο κομμάτι της αστυνομίας που έχει να κάνει με τις πολλές αρμοδιότητες που έχει πάρει και στην πανδημία άκουσα χθες τον κ. Μαυροϊδάκο αλλά και στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας που έχει γίνει ήδη ένα νέο υπουργείο”.

Έρχονται προσλήψεις στους ΟΤΑ

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι “για τους ΟΤΑ έχει μεγάλη σημασία ότι για πρώτη φορά έχουμε περίπου 11.000 ΙΔΟΧ που έχουν συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό προσλήψεων “.
“Υπάρχει μια χρονοβόρα διαδικασία μέσω του ΑΣΕΠ. Τη μόνιμη λύση σε αυτό θα τη δώσει ο διαγωνισμός ο οποίος θα γίνει το 2022 .Η βασική αντιμετώπιση είναι για το 2022 “, επανέλαβε αναφερόμενος στο θέμα των προσλήψεων και συνέχισε λέγοντας ότι ” πρέπει να πάμε στον ετήσιο διαγωνισμό που είναι μια τομή με πλήρης διαφάνεια και δίνουμε το μήνυμα σε όλους ιδίως στους νεότερους συμπολίτες μας για τις προσλήψεις που θα κάνει το Δημόσιο. Και το Σεπτέμβριο του 2022 θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να το πραγματοποιήσουμε “.