«Γέλια στο ακροατήριο», παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα, Νίκου Δημαρά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου-συγγραφέα Νίκου Δημαρά με τίτλο «Γέλια στο ακροατήριο», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία, θα παρουσιαστεί στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα), την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, ώρα 19.00’.  
Συντονίζει η δημοσιογράφος Χριστίνα Τσόρμπα

Ομιλητές:  
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη  
Κώστας Μπλιάτκας, δημοσιογράφος  
Διογένης Δασκάλου, μουσικός 
Ναυσικά Γκράτσιου, δημοσιογράφος  
Νίκος Καρακώστας, Πρόεδρος Συνταξιούχων Δικαστικών Υπαλλήλων 
Χαιρετίζει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ηθοποιός – τραγουδοποιός 

H χρήση μάσκας κατά την προσέλευση, αποχώρηση και παραμονή στο χώρο είναι υποχρεωτική. Απαραίτητη η προσκόμιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, μαζί με αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω.

Στο νέο βιβλίο του Νίκου Δημαρά περιλαμβάνονται εύθυμες ιστορίες, που προέκυπταν από ασυνήθιστες και περίεργες υποθέσεις στα ποινικά δικαστήρια. 

Πρόκειται για τις καλύτερες από μια σειρά ιστοριών που είχαν δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Μακεδονία» με τον τίτλο «Δικαστικά Ευτράπελα».  

Οι χαριτωμένες αυτές υποθέσεις αποτέλεσαν τη βάση της σειράς “Εύθυμες δικαστικές ιστορίες”, που μεταδίδονταν στο παρελθόν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας. 

Στο βιβλίο «καταγράφονται με χιούμορ τα ήθη και οι καταστάσεις μιας άλλης εποχής, αλλά τα θέματα παραμένουν επίκαιρα, καθώς δεν αλλάζουν οι τρόποι, οι συμπεριφορές και οι επιθυμίες των ανθρώπων, που αρκετές φορές τους οδηγούν στα δικαστήρια. Συνήθως το κλίμα είναι βαρύ, αλλά υπάρχουν και υποθέσεις, που σκορπούν γέλια στο ακροατήριο. Γέλια αυθόρμητα και καλοπροαίρετα, που βέβαια όλο και πιο σπάνια συναντώνται στην εποχή μας», όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο. 

Τα «Γέλια στο ακροατήριο» είναι το τρίτο βιβλίο του Νίκου Δημαρά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία. Προηγήθηκαν τα «Δημοσιογραφικά Παρασκήνια» και το βιβλίο για τον Βασίλη Καρρά «Από την αποθέωση της Ανατολής… στο χειροκρότημα της Δύσης».