Χωρίς πλαφόν πληρότητας εστίαση, θέατρο & κινηματογράφοι

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Καταργείται από αύριο Σάββατο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το πλαφόν που υπήρχε στη χωρητικότητα και στην πληρότητα σε εστίαση, θέατρο και κινηματογράφους, που ίσχυε στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Στον τομέα της εστίασης το μέτρο θα έχει εφαρμογή στους αμιγείς χώρους, ενώ η ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας θα διευκρινίζει εάν αυτό θα ισχύσει και για τους μεικτούς. 

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο θα ισχύουν και οι επιπλέον ελευθερίες στους εμβολιασμένους τις οποίες ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, παρέχοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ πανδημίας.

Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κ.λ.π. να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.

Όσον αφορά στους μικτούς χώρους διασκέδασης, θα ισχύουν ως έχουν οι περιορισμοί, ενώ τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ από αύριο και για 15 ημέρες οπότε θα ξανασταθμιστούν και θα απλοποιηθούν για να γίνουν ακόμα πιο ξεκάθαρες οι οδηγίες προς τους πολίτες.

Όλοι οι άλλοι χώροι ψυχαγωγίας θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα όπως ισχύουν σήμερα και οι εμβολιασμένοι που βρίσκονται σε αυτούς θα πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.

 

Ετικέτα: