Δήμοι: Στα 4,1 δισ. τα κονδύλια για το “Αντώνης Τρίτσης”

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στα 4,1 δισ. (από 2,5 που ήταν αρχικά) θα φτάσουν τα κονδύλια για το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας κατά την ομιλία του στο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα τα παραπάνω κονδύλια θα καλυφθούν από την:

-Αύξηση της υπερδέσμευσης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

-Απευθείας χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης έργων αστικών αναπλάσεων, ύδρευσης και οδοποιίας.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Πέτσας, οι αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί ΚΥΑ με πρόβλεψη ότι 50% των έργων που έχουν υποβληθεί από κάθε δήμο θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα.

Αύξηση των ΚΑΠ κατά 15%

Αναφορικά με τους ΚΑΠ ο κ. Πέτσας τόνισε ότι στόχος είναι το 2023 να αυξηθούν από 2,85 που είναι σήμερα, σε 3,2 δισ., δηλαδή αυξημένες κατά 300 με 350 εκατ. ή σε ποσοστό 15%.

Για τους φετινούς ΚΑΠ ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε ότι θα υπάρξει μία ακόμη πρόσθετη δόση, ενώ ο ΓΓ του υπουργείου Μ. Σταυριανουδάκης πρόσθεσε ότι αναμένεται οι φετινοί ΚΑΠ να είναι αυξημένοι κατά περίπου 50 εκατ. ευρώ σε σχέση με τους περσινούς.

Μείωση ενεργειακού κόστους

Τέλος ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στο θέμα του κόστους ενέργειας μέσω, μεταξύ άλλων, μέτρων που βρίσκονται υπό συζήτηση για τη μείωση του ΦΠΑ για τις ΔΕΥΑ από 13 σε 6% και στην υπαγωγή από το οικιακό στο τιμολόγιο των μεγάλων καταναλωτών.