Πρόμαχοι Αλμωπίας: Τριήμερο δωρεάν μαστολογικού ελέγχου – μαστογραφίας & οφθαλμολογικού ελέγχου…

Υγεία

Ο Δήμος Αλμωπίας στις 4- 5-6 Νοεμβρίου θα υποδεχτεί στο Δημοτικό κτήριο Προμάχων τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν δωρεάν μαστολογικό έλεγχο και μαστογραφία στις γυναίκες του Δήμου Αλμωπίας και δωρεάν οφθαλμολογικό έλεγχο σε όλους τους πολίτες που εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Οι κινητές Ιατρικές μονάδες από το 2014 παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας, με συνολικά 58 αποστολές.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ) και φορέα υλοποίησης την ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος.

Το Πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων έχει ως εξής: 
• Πέμπτη 04/11/2021 από 9 π.μ έως 4 μ.μ

• Παρασκευή 05/11/2021 από 9 π.μ έως 4 μ.μ

• Σαββάτο 06/11/2021 από 9 π.μ έως 4 μ.μ 
στο Δημοτικό Κτήριο Προμάχων (Ιατρείο Προμάχων)

Όσοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού παρακαλούμε να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 
• 210 2447694 (Γραμματεία Κινητών Ιατρικών Μονάδων) από 13:00μ.μ έως τις 16:00μ.μ. 
23840 21300 (Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Αλμωπίας – Κέντρο Κοινότητας) από τις 8:00π.μ έως τις 11:00.

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) επισκέπτονται κάθε μήνα, όλη τη διάρκεια του έτους, νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, με στόχο να ανταποκριθούν στη βασική ανάγκη για ισότιμη και ελεύθερη πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας σε υψηλού επιπέδου και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας. 

Επισημαίνεται ότι τα μέλη των ΚΙΜ, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19. Κατά τη διενέργεια των ιατρείων και των διαγνωστικών εξετάσεων θα τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.