Δρ. Ε. Μπεκιάρης: Βραβεύτηκε για το έργο του από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Ανατολική Μακεδονία

Ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, Δρ. Ε. Μπεκιάρης βραβεύτηκε για την σταδιοδρομία του από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Η βράβευση του πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου “IntermodalTransports: InnovationsinPlanning, Management, BusinessDevelopment&DecisionMaking” στο οποίο παρουσίασε, ως προσκεκλημένος ομιλητής, το παρόν και το μέλλον της “Αυτόνομης οδήγησης” στην Ευρώπη και διεθνώς.

Ο Δρ. Μπεκιάρης ανακοίνωσε πως το ΙΜΕΤ σκοπεύει να ιδρύσει Παράρτημα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με εστίαση σε Πολυμεσικές και Συνδυασμένες Μεταφορές και κάλεσε την τοπική κοινωνία να το αγκαλιάσει και να συνεργαστεί. Ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, με τον οποίο το ΙΜΕΤ έχει ήδη Μνημόνιο Συνεργασίας, εξέφρασε τη βούληση του Πανεπιστημίου για από κοινού ανάπτυξη του Παραρτήματος και στενή συνεργασία.

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

ΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ – 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, Θέρμη, Θεσσαλονίκη – Τηλ.: 2310 498 457 – www.imet.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Xριστίνα Τσόρμπα (6947 52 15 03) – Δημήτρης Καλαμάρας (6978 10 85 97)