Πέραμα: Ελεύθεροι οι αστυνομικοί μετά τις «μαραθώνιες» απολογίες τους

Αστυνομικά

Σε ένα πολύωρο θρίλερ εξελίχθηκε η διαδικασία της απολογίας των επτά αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να χάσει τη ζωή του από πυροβολισμούς ένας 20χρονος Ρομά και να τραυματιστεί άλλος ένας.

Οι απολογίες των επτά αστυνομικών διήρκεσαν σχεδόν 12 ώρες (!) και το επόμενο βήμα ήταν να εκδοθεί η απόφαση για την αντιμετώπιση που θα έχουν.

Η οποία ήταν να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο μετά τις απολογίες τους στην 4η ανακρίτρια Πειραιά και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα. Την απόφαση υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα οι συγκεντρωμένοι αστυνομικοί στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι επτά αστυνομικοί στα πολυσέλιδα υπομνήματά τους και απαντώντας στις ερωτήσεις της 4ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά, αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και σε καμιά περίπτωση δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρ εναντίον όσων επέβαιναν στο άσπρο Χιουντάι, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχαν θύματα αστυνομικοί.

Επιφυλάξεις Κούγια για το αν οδηγούσε το λευκό όχημα ο 14χρονος που παραδόθηκε

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο στις δηλώσεις του για μία «ενδελεχή έρευνα» και επισήμανε ότι η ανακρίτρια έκανε εξαντλητικές ερωτήσεις στους αστυνομικούς.
Όσον αφορά στον 14χρονο Ρομά, ο οποίος εμφανίστηκε στις Αρχές ως ο οδηγός του οχήματος, ο κ. Κούγιας τόνισε ότι διαφέρει προς το ύψος και τον σωματότυπο του ατόμου που είδαν οι αστυνομικοί να διαφεύγει.
Υπενθυμίζεται ότι ο 14χρονος υποστήριξε πως δεν σταμάτησε όταν τους καταδίωκαν οι αστυνομικοί από το Αιγάλεω επειδή φοβόταν και ομολόγησε πως ήταν εκείνος που οδηγούσε.

πηγή: newsit.gr

Ετικέτα: