Εργασίες ασφαλτόστρωσης και συντήρησης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα εξής σημεία του οδικού δικτύου:
✔️ Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην παράπλευρη οδό της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης- Έδεσσας στον Άγιο Αθανάσιο, στην περιοχή κοντά στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης “ISOMAT”.
Οι εργασίες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου από τις 08.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
✔️ Εργασίες για την τοποθέτηση πλαστικών κολωνακίων σήμανσης με ενισχυμένη βάση ύψους 80cm και εργασίες τοποθέτησης ελαστικών διαχωριστών κυκλοφορίας (πτερύγια δρόμων) στις εξής θέσεις:
1) επί της οδού Λαγκαδά, από τη διασταύρωση της οδού Ιεραπόστολου Κοσμά έως την Αερογέφυρα Ωραιοκάστρου
2) επί της Επαρχιακής Οδού 2 (Θεσσαλονίκης – Ασβεστοχωρίου – Χορτιάτη – Κορυφής Κισσού), από τη συμβολή με την Περιφερειακή Οδό έως τον Οικισμό των Πεύκων
3) επί της Επαρχιακής Οδού 2 (Θεσσαλονίκης – Ασβεστοχωρίου – Χορτιάτη – Κορυφής Κισσού), στη διασταύρωση προς το Πανόραμα καθώς και
✔️ Εργασίες για την τοποθέτηση πινακίδων επικίνδυνων θέσεων Κ-18 (κίνδυνος από διέλευση οικόσιτων ζώων) και Κ-19 (κίνδυνος από διέλευση άγριων ζώων) στις εξής θέσεις:
1) επί της Επαρχιακής Οδού 2 (Θεσσαλονίκης – Ασβεστοχωρίου – Χορτιάτη – Κορυφής Κισσού)
2) επί της Επαρχιακής Οδού 3 (Θεσσαλονίκης – Πυλαίας – Πανοράματος – Διασταύρωση προς Χορτιάτη)
3) επί της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης – Καβάλας.
Οι εργασίες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, με ώρα έναρξης στις 9 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και με το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.
Εργασίες συντήρησης στην 30η Επαρχιακή Οδό
Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στην 30η Επαρχιακή Οδό (Ν. Ρυσίου- Ταγαράδων- Αγίας Παρασκευής – Σουρωτής- Βασιλικών) από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζονται οι εργασίες κοπής βλάστησης (δένδρα και κλαδιά), οι εργασίες καθαρισμού ερείσματος και οι χωματουργικές εργασίες επί της 30ης Επαρχιακής Οδού (Ν. Ρυσίου-Ταγαράδων-Αγίας Παρασκευής – Σουρωτής-Βασιλικών), στο οδικό τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Μουδανιών έως τον οικισμό των Βασιλικών και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας κάθε φορά.
Οι εργασίες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν έως και την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, με ώρα έναρξης στις 7 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.