Συμμετοχή του ΙΜΕΤ-ΕΚΕΤΑ σε πανευρωπαϊκό συνέδριο στη Ρόδο (ΦΩΤΟ)

Οικονομία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο το συνέδριο του ευρωπαϊκού οργανισμού HUMANISΤ με θέμα “Human Factors challenges of Vehicle Automation and Smart Mobility” το οποίο συγκέντρωσε περίπου 300 συμμετέχοντες. Ανάμεσά τους ερευνητές, ενδιαφερόμενους και ειδικούς  που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανθρώπινων παραγόντων στις μεταφορές.

Την κεντρική ομιλία στο συνέδριο έδωσε ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ Δρ. Ε. Μπεκιάρης, παρουσιάζοντας το θέμα «Ευφυείς πόλεις και κινητικότητα στα νησιά: το μέλλον της Ευρώπης».  

H Διευθύντρια του Τομέα Α «Εργονομία και Τεχνολογίες Οχημάτων» του ΙΜΕΤ, Δρ. Μαίρη Πάνου προήδρευσε στη συνεδρία “Improving vehicle safety in an increasingly automated environment” , ενώ ομιλίες είχαν οι επιστημονικές συνεργάτιδες του ΙΜΕΤ, Λ. Γαϊτανίδου, Μ. Λουκέα καθώς και Σ. Νικολάου. Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση του ευρωπαϊκού έργου Drive2theFuture, όπου και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου.

Σημειώνεται ότι η  Διευθύντρια του Παραρτήματος Νοτίου Αιγαίου του ΙΜΕΤ κ. Μ. Παπανδρέου έλαβε ειδικό βραβείο για την εξαιρετική διοργάνωση συνεδρίου.

 

* ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ – 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, Θέρμη, Θεσσαλονίκη – Τηλ.: 2310 498 457 – www.imet.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Xριστίνα Τσόρμπα (6947 52 15 03) – Δημήτρης Καλαμάρας (6978 10 85 97)