Λουκίδης: “Το lockdown θα τεθεί στο τραπέζι!”

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο κομμάτι. Σίγουρα το ποσοστό των ανεμβολίαστων που νοσηλεύεται σήμερα ή κάνει πιο σοβαρή νόσο είναι το οδηγό ποσοστό σε αυτή την πανδημική κρίση. Βλέπουμε ότι υπάρχει φθίνουσα ανοσία του εμβολίου σε κάποιο χρονικό διάστημα, που υπολογίζεται στους 6 μήνες. Το αν αυτή τη στιγμή τους κλείσουμε ή μας κλείσουν μέσα πρέπει να το αποφύγουμε. γιατί μπαίνουμε σε μία διχαστική προσέγγιση του θέματος», τόνισε ο κ. Λουκίδης.

Με το καθολικό lockdown να επιστρέφει στην Αυστρία, οι φόβοι πως και η Ελλάδα θα ακολουθήσει αυτή την προσέγγιση αυξάνονται.

«Εάν φτάσουμε σε σημείο που θα βρεθούμε σε μεγάλο αδιέξοδο, πιστεύω ότι θα πάρουμε μέτρα όπως αυτά που πήραν οι ευρωπαϊκές χώρες. Το θέμα είναι πως θα αναστείλουμε κάποια κομμάτια για να μη φτάσουμε εκεί. 
Νομίζω ότι το lockdown είναι ένα από τα ζητήματα που θα τεθούν το τραπέζι, αλλά θα τεθούν ίσως με διαφορετικό τρόπο που είχαμε ζήσει τις προηγούμενες χρονιές. Δεν είμαστε μόνο γιατροί, άλλα άνθρωποι της κοινωνίας και βλέπουμε τα προβλήματα της κοινωνίας».

Ο κ. Λουκίδης επιμένει πως η επαναφορά της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους και η τηλεργασία θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη μείωση των κρουσμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός.
«Είναι ένα ζήτημα που έχουμε θέσει αρκετοί από εμάς, ότι πρέπει να επανέλθει η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, καθώς και η τηλεργασία, γιατί μειώνει την κινητικότητα σε ώρες αιχμής. Είναι δύο κομμάτια που δεν είναι επώδυνα», δήλωσε.

«Και εμβολιασμένος να είσαι, πρέπει να τηρείς τα μέτρα προστασίας. Πρέπει να είσαι μέρος αυτής της υπεύθυνης προσέγγισης», κατέληξε ο κ. Λουκίδης.

Πηγή: newsit.gr