Στις ΗΠΑ η Βουλευτής Πέλλας, Θ. Τζάκρη – Μπαράζ επαφών με Έλληνες ομογενείς (ΦΩΤΟ)

Πολιτική

Με αιχμή του δόρατος την συνέντευξη τύπου στα Ομογενειακά ΜΜΕ οι κ. Γιώργος Κατρούγκαλος και Θεοδώρα Τζάκρη, Τομεάρχης και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών αντίστοιχα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  παρουσίασαν τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Ομογένεια και την Ελλάδα, αλλά και για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα, και έτσι ο Ελληνισμός της Αμερικής συναντήθηκε με την αλήθεια και μπορεί πια να συγκρίνει όσα πέτυχε για την πατρίδα η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και με όσα δεινά προκαλεί σε αυτήν η διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πριν και μετά την συνέντευξη τύπου η Αν. Τομεάρχης κ. Θεοδώρα Τζάκρη, με την αρωγή και της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νέας Υόρκης, πραγματοποίησε συναντήσεις με ομογενειακούς φορείς και ηγετικά στελέχη της Ομογένειας.

Πραγματοποίησε ακόμη συναντήσεις για θέματα εκπαίδευσης με την Πρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου Εκπαίδευσης της Αρχιεπισκοπής και τον Διευθυντή του Γραφείου Παιδείας κ. Αθηνά Κρομμύδα και Αναστάσιο Κουλαρμάνη, την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής κ. Στέλλα Κοκόλη και την Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νέας Υόρκης «Προμηθεύς» κ. Μερόπη Κυριάκου.

Είχε επίσης συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης με τα μέλη του  Συλλόγου Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής κ. Αναστάσιο Μουζάκη και κ. Νίκο Αλεξίου, καθηγητή κοινωνιολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Queens College και ιδρυτή του πρώτου αρχείου προφορικής ιστορίας, βιβλιοθήκης και Μουσείου των Ελληνοαμερικανών της Νέας Υόρκης.

Η κ.Τζάκρη κατά την διάρκεια της παραμονής της στην Νέα Υόρκη συναντήθηκε ακόμη με τον κ. Νίκο Μπάρδη, Πρόεδρο του ΔΣ του συνεταιρισμού Pangrygorian που αποτελείται από 5.500 ελληνικά εστιατόρια σε ολόκληρη την Αμερική και Έλληνες επιχειρηματίες.

Επίσης συναντήθηκε με τον Ελληνοαμερικανό πολιτικό και Πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ)  κ. Λεωνίδα Ραπτάκη και την Αμερικανίδα Γερουσιαστή CarolynMaloney

Παραχώρησε επίσης συνέντευξη στο ελληνόφωνο δημοτικό ραδιόφωνο Cosmos FM, 91.5 και μίλησε σε πολιτική εκδήλωση στο Κεφαλλονίτικο σπίτι «Κέφαλος» στην Αστόρια με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις και προοπτικές στην Ελλάδα»

 Ο κ. Κατρούγκαλος και η κ. Τζάκρη συνεχίζουν τις επαφές τους στην Ουάσιγκτον όπου έχουν συναντήσεις με το Hellenic Caucus της Βουλής των Αντιπροσώπων, με υψηλόβαθμα στελέχη του  StateDepartment, με τον ExecutiveDirector της  AHEPA κ. Βασίλη Μωσαίδη και τον Πρόεδρο και Ceo του American Hellenic Institute κ. Νίκο Λαριγκάκη, thinktanks καθώς και με τους Έλληνες Ανταποκριτές Τύπου.-