Απεργία στον ΕΦΚΑ την Πέμπτη – Τι αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων

Οικονομία

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, προχωράει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ), ενώ ταυτόχρονα προανήγγειλε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την ίδια μέρα στις 10:30, «εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ, «για το συνδικαλιστικό κίνημα, είναι θέμα αρχής, αλλά και ύπαρξης, η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς και η διασφάλιση του δημόσιου ασφαλιστικού μας συστήματος».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) κήρυξε 48ωρη απεργία στις 23 και 24 Δεκεμβρίου και απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, στις 10:30 πμ, καθώς και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ.

Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΠΟΚΠ εκφράζει την αντίθεσή της στην ανακοίνωση του υπουργείου για ανάκληση των αδειών των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ για το διάστημα των γιορτών και τη μεταφορά τους 10 μέρες μετά, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων δεν θα λυθεί με την ανάκληση των αδειών των εργαζομένων, «που βιώνουν καθημερινά την εργασιακή τους εξόντωση».

Μεταξύ άλλων, η ΠΟΠΟΚΠ διεκδικεί «δημόσιο καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους φορείς κοινωνικής πολιτικής, κανονισμούς ασφάλισης, συντάξεων και παροχών, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων, αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές-επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων».

Από την πλευρά της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αφού έλαβε υπόψη τις ανακοινώσεις της ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ και της ΠΟΠΟΚΠ, δηλώνει ότι στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ετικέτα: