Θεσσαλονίκη: Aστυνομικός χωρίς μάσκα επιβάλλει πρόστιμο σε πολίτη για μη χρήση μάσκας!

Αστυνομικά

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, κλιμάκιο αστυνομικών της επονομαζόμενης ομάδας «Πάνθηρες» κάνει ελέγχους σε διερχόμενους πολίτες για το μέτρο της χρήσης μάσκας, που από τις 6 το πρωί είναι υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους.

Ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης «συλλαμβάνει» σε ζωντανή σύνδεση έναν αστυνομικό να επιβάλλει πρόστιμο σε νεαρό πολίτη για μη χρήση της μάσκας, χωρίς να φοράει και ο ίδιος τη δική του. Τόσο ο αστυνομικός όσο και ο πολίτης την είχαν κατεβασμένη στο πηγούνι.

Σε απολογητικό τόνο ο αστυνομικός ακούστηκε να εξηγεί στον νεαρό πως είναι υποχρεωμένος να τηρήσει το νόμο και να του επιβάλλει το πρόστιμο.

Ο νεαρός του εξηγούσε πως είναι εμβολιασμένος και πως τη συγκεκριμένη στιγμή που τον εντόπισαν πήγαινε στη δουλειά του με το πατίνι.

«Πρέπει να τηρήσουμε το νόμο. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τη ζωή μας και πρέπει να κρατηθούμε», επέμεινε ο ένστολος.

Λίγες ώρες μετά, έγινε γνωστό ότι με παρέμβαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση κατά του αστυνομικού, ενώ θα επιβληθεί και στον ίδιο το προβλεπόμενο πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με το gr.times, ο αστυνομικός δικαιολογήθηκε ότι κατέβασε τη μάσκα για λίγο, προκειμένου να βεβαιώσει το πρόστιμο, γιατί θόλωναν τα γυαλιά του και δεν έβλεπε.

Ετικέτα: