Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί αντιδρούν – “Επικίνδυνη η μείωση των ημερών καραντίνας”

Υγεία

Με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) διαμαρτύρεται έντονα για τη μείωση των ημερών καραντίνας, χαρακτηρίζοντάς την “αντιεπιστημονική, αντεργατική και επικίνδυνη”.

Την ανακοίνωση προώθησε η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ), αναφέρει, δε τα εξής:

Την ώρα που τα νοσοκομεία είναι αποδεκατισμένα από προσωπικό και η ενδονοσοκομειακή διασπορά αυξάνεται, την ώρα που μεγάλοι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης, λόγω της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων, η κυβέρνηση αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μέτρα προστασίας μειώνει την καραντίνα των υγειονομικών.  
 
Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την αντιεπιστημονική, αντεργατική, και επικίνδυνη οδηγία από Υπουργείο Υγείας και ΕΟΔΥ για αυτόματη επάνοδο στην εργασία εργαζόμενων θετικών στον ιό SARS-CoV2 μετά από μόνο πέντε (5) μέρες.

Η οδηγία αυτή δεν βασίζεται σε κανένα απολύτως επιστημονικό δεδομένο και εκδόθηκε με κριτήριο «τις αντοχές της οικονομίας» και με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κράτους, της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το CDC (ΗΠΑ) από 4/1/22 αναθεωρεί τις δικές του οδηγίες και τώρα συνιστά απαραίτητα αρνητικό τεστ για την επιστροφή στην εργασία των ασυμπτωματικών εργαζόμενων μετά το 5νθήμερο. 

Απαιτούμε άμεσα την απόσυρση της απαράδεκτης οδηγίας Υπουργείου Υγείας – ΕΟΔΥ, γιατί προέχουν οι ζωές των εργαζόμενων και η δημόσια υγεία.

Ετικέτα: