Στα …. θρανία εκπαιδευτικοί του Νομού – Σεμινάρια της Β/θμιας Εκπ/σης Πέλλας

Παιδεία

Οι εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Πέλλας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο τετραήμερα επιμορφωτικά σεμινάρια Β επιπέδου (προχωρημένου επιπέδου) διάρκειας 20 ωρών το καθένα, το Δεκέμβριο στα Γιαννιτσά και τον Ιανουάριο στην Έδεσσα με θέμα: «Διαμεσολάβηση ομηλίκων. Ένας νέος θεσμός γεννιέται στις σχολικές κοινότητες» που διοργάνωσε η ΔΔΕ Πέλλας σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, Βασιλική Καλλιοντζή.

Η ΔΔΕ Πέλλας αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας διοργάνωσε τα σεμινάρια με σκοπό την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και την επικαιροποίηση των πρότερων σχετικών γνώσεων τους ώστε στη συνέχεια να γίνει η διάχυση της γνώσης στις μαθητικές ομάδες που θα λειτουργήσουν ως διαμεσολαβητές, επιλύοντας ειρηνικά τις διαφορές που δημιουργούνται μεταξύ των ομηλίκων τους.

Βήμα βήμα και με πολύ αναλυτικό τρόπο τέθηκε από τις εκπαιδεύτριες το πλαίσιο και αναπτύχθηκε ο τρόπος εφαρμογής και υλοποίησης του προγράμματος στην πράξη.

Μέσα σ’ ένα ευχάριστο και εποικοδομητικό κλίμα οι εκπαιδευτικοί της ΔΔΕ Πέλλας επιμορφώθηκαν ώστε να εκπαιδεύσουν στη συνέχεια τις ομάδες των μαθητών τους.

Ευχαριστούμε θερμά τις εκπαιδεύτριες Ευγενία Σαρίδου Δικηγόρο, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Λουίζα Ανδριακοπούλου Δικηγόρο, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Καλλιοντζή Βασιλική Μαθηματικό, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία των σεμιναρίων.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, Μπαλούκα Ιωάννη και τη Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Έδεσσας, Ενέ Χριστίνα που παρείχαν τις εγκαταστάσεις ώστε να πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια.

Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του δήμου Έδεσσας, Μούκα Σωτήριο ως αρωγό στις δράσεις που πραγματοποιεί η ΔΔΕ και τα σχολεία του δήμου.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 
ΤΗΣ Δ.Δ.Ε. ΠΕΛΛΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΡΕΜΤΖΕΣ