Νέα καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για “Παπανικολάου”: Εκτός ΜΕΘ πέθαναν 1.000 από τους συνολικά 1.500 διασωληνωμένους

Υγεία

Εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας πέθαναν οι 1.000 από τους συνολικά 1.500 διασωληνωμένους που έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία δύο χρόνια στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, οι αριθμοί αυτοί επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες για επιλογή των ασθενών που θα εισαχθούν στις ΜΕΘ, για τις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα στη Θεσσαλονίκη, ενώ διερευνώνται και σε άλλες περιφέρειες της χώρας.

“Έχουμε έγγραφα από όλα τα σωματεία, καθώς και από το Ιπποκράτειο, ότι αρκετοί διασωληνωμένοι ασθενείς βρέθηκαν επί ημέρες εκτός ΜΕΘ. Μάλιστα, εδώ ήταν και πάνω σε φορεία και μετά πήγαν σε χειρουργικά κρεβάτια και μετά τις καταγγελίες μας έγινε μία μονάδα αυξημένης φροντίδας, όπου μπήκαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς και νοσηλεύονται με καλύτερους όρους”. Ο κ. Γιαννάκος ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει τον ιδιωτικό τομέα σε βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας, επισημαίνοντας ότι στη Θεσσαλονίκη συνολικά 20.000 χειρουργικές επεμβάσεις οδηγήθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές.

Voria.gr

Ετικέτα: