Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης: “Γ@@@ τον Μητσοτάκη…..” !!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aπίστευτα πράγματα συμβαίνουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, θυμίζοντάς μας εποχές δημαρχίας του αείμνηστου Σαράντου Αντωνάκου, όσον αφορά τους διαλόγους μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου με τηλεδιάσκεψη, μοναδικό θέμα ήταν η «Ψήφιση του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου Σπάρτης οικονομικού  έτους 2022 με εισηγήτρια την Αντιδήμαρχο Γεωργία Δεδεδήμου».

Αφού λοιπόν συζητήθηκε το θέμα πάνω από τρείς ώρες, στο τέλος οι σύμβουλοι έπρεπε να ψηφίσουν ή να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό.

Απολαύστε το βίντεο

https://youtu.be/hiQ10uZ8nVY

Η ψηφοφορία που συντόνιζε η Πρόεδρος του Δ.Σ. Ελένη Δαράκη, είχε ως αποτέλεσμα 9 ΝΑΙ και 25 ΟΧΙ. Όπως σε όλες τις δημοκρατίες, η πλειοψηφία πάντα κερδίζει. Αλλά εδώ η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα. Δαράκη καταμετρώντας τις ψήφους αναφέρει στα πρακτικά «Επομένως το τεχνικό πρόγραμμα περνά κατά πλειοψηφία με 9 ΝΑΙ και 25 ΟΧΙ»

Αυτή η φράση εξόργισε τον δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Καλομοίρη, ο οποίος ξέσπασε με… γαλλικά λέγοντας «Το 9 είναι μεγαλύτερο από το 25, ρε παιδιά! Τι διάβολο, έχω πάει σχολείο ρε γαμώτο! Τι γίνεται βρε παιδιά;  Ούτε ο Παπαδόπουλος… γαμώ το κέρατο μου, γαμώ τον Μητσοτάκη γαμώ!!!»

Το ξέσπασμα αυτό βεβαίως είναι δικαιολογημένο, διότι η κα. Δαράκη έτσι όπως το έθεσε, μας έκανε να ξεχάσουμε όλοι μας όχι τα μαθηματικά, αλλά την απλή αριθμητική αφού ανέφερε πως… «περνά κατά πλειοψηφία», ενώ η πλειοψηφία είναι ΟΧΙ! Αλλά μια ειδική ρύθμιση επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, δίνει το δικαίωμα στην κα. Δαράκη να μπορεί να περάσει τον προϋπολογισμό ακόμα και με 1 ψήφο ΝΑΙ και όλες οι άλλες ΟΧΙ «Δια της ατόπου απαγωγής» όπως διόρθωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Αποστολάκος.

Οπότε αναρωτιόμαστε όλοι εμείς που νομίζουμε ότι έχουμε Δημοκρατία, γιατί ο πολίτης του Δήμου Σπάρτης (και κάθε Δήμου), θα πρέπει να πληρώσει τους δημοτικούς συμβούλους για μια συνεδρίαση που κράτησε τρεισήμισι ώρες και που το αποτέλεσμα ούτως ή άλλως θα ήταν ΝΑΙ; Σε τι διαφέρει τελικά η Ν.Δ. από το ΣΥΡΙΖΑ που το δημοψήφισμα του ΟΧΙ το έκανε ΝΑΙ;

apela.gr