Η Κεραμέως απέσυρε βίντεο για τη γονιμότητα μετά τις αντιδράσεις για ακραίες θεωρίες

Παιδεία

Μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν για το βίντεο γύρω από τη θεωρία του αγέννητου παιδιού, το οποίο είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας για τα γυμνάσια της χώρας, με εντολή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, ανακλήθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής το πρόγραμμα του μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής». Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σχετική ανακοίνωσή του το ΙΕΠ αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γιάννης Αντωνίου ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου ”Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής”».

Οι άμεσες αντιδράσεις από φορείς και χρήστες των social media είχαν να κάνουν με το ότι, στο βίντεο, ακούγονταν ακραίες θεωρίες, όπως ότι «τα πάντα ξεκινάνε πριν από τη γέννηση του παιδιού και πιο συγκεκριμένα από τη στιγμή της σύλληψής του», ή ότι «στην Ανατολική Αφρική μαθαίνουμε ότι ως ημερομηνία γεννήσεως θεωρείται η στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει ως ιδέα να γεννήσει ένα παιδί. Δηλαδή μιλάμε για τη στιγμή που ανθίζει στο νου της αυτή η ιδέα».

«Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα – Γονιμότητα – Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα», είναι ο τίτλος των 3 βίντεο τα οποία αναπαράγουν τη θεωρία του αγέννητου παιδιού, ότι δηλαδή η ζωή ενός παιδιού αρχίζει με τη σύλληψη.

Στα βίντεο αναπαράγεται ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί, ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, την πνευματική τροφή ή ότι όλες οι ασθένειες του παιδιού ακόμα κι αν εκδηλώνονται δεκαετίες μετά, έχουν σχέση με την εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με τη θεωρία της εταιρείας, η επιλογή του γενετικού υλικού εξαρτάται από την… ποιότητα αγάπης του ζεύγους. Εξηγεί μάλιστα πως «…όταν το ζευγάρι τη στιγμή της σύλληψης, βρίσκεται σε ανώτερη πνευματική κατάσταση είναι μια εμπειρία που το παιδί την κουβαλάει σε όλη τη ζωή του».

reader.gr