Φωτιά στο Κολωνάκι: Χήρα πρώην υπουργού η ηλικιωμένη που κάηκε στο σπίτι της

ΚΟΙΝΩΝΙΑ-LIFESTYLE

Η 87χρονη Ελένη Παπαδοπούλου, βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο διαμέρισμα της, στον τρίτο όροφο, στο Κολωνάκι όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια μόνη της, μαζί με τις γάτες της. Όπως έγινε γνωστό, βρέθηκε απανθρακωμένη μαζί με τη γάτα της, ενώ εξετάζεται αν η φωτιά προκλήθηκε από θερμαντικό μέσο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iefimerida.gr η Ελένη Παπαδοπούλου ζούσε μόνη της στο διαμέρισμά της στο Κολωνάκι και αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα.

«Αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα… »

«Ήταν μια καταπληκτική γυναίκα, αυτό που λέμε «αρχόντισσα» και πάντα ευγενική. Την γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια, σίγουρα πάνω από 12-13 χρόνια. Όταν ήρθα στη γειτονιά και τη γνώρισα ήταν ήδη χήρα. Ο άντρας της γιατρός και αργότερα διετέλεσε Υπουργός, δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου. Ήταν πολύ καλή γυναίκα και ζούσε στο διαμέρισμα της μαζί με τις γάτες της, πρέπει να είχε 3-4 γάτες. Τα τελευταία χρόνια περνούσε πολύ δύσκολα γιατί είχε μόνο μια μικρή σύνταξη από τον άνδρα της και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Εδώ και τρία χρόνια δεν την έβλεπα γιατί δεν μπορούσε να περπατήσει και ήταν συνεχώς μέσα στο διαμέρισμα της. Υπήρχαν άνθρωποι από τη γειτονιά που της πήγαιναν τα τσιγάρα στο σπίτι και πάντα ρωτούσα για την υγεία της. Δυστυχώς, «έφυγε» μια από τις τελευταίες αρχόντισσες της Αθήνας» λέει η Σούλα Δημοπούλου στο iefimerida.gr, η οποία διατηρεί επιχείρηση κοντά στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης γυναίκας.

Πλαστικός χειρουργός, υπουργός του Αν. Παπανδρέου ο σύζυγός της

Η Ελένη Παπαδοπούλου, η οποία κάηκε μέσα στο διαμέρισμα της στο Κολωνάκι, ήταν σύζυγος του Γιάννη Παπαδόπουλου. Ήταν γιατρός και πολιτικός και άφησε την τελευταία του πνοή στις 17 Μαρτίου του 2007.

Γεννημένος στη Σαμοθράκη σπούδασε ιατρική στην Αθήνα και το Λονδίνο και έγινε πλαστικός χειρουργός. Ο ίδιος είχε έντονη πολιτική δράση, ενώ το 1979 εντάχτηκε στο ΠΑΣΟΚ με το οποίο εκλέχτηκε βουλευτής Έβρου το 1981 και το 1985. Διετέλεσε υπουργός Βορείου Ελλάδος από τον Ιούλιο του 1985 μέχρι το Φεβρουάριο του 1987 στη δεύτερη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, οπότε τον διαδέχτηκε ο Στέλιος Παπαθεμελής. Επιπλέον, υπήρξε διοικητής του Λαϊκού Νοσοκομείου, μέλος και αντιπρόεδρος της ΚΕΑΔΕΑ, μέλος της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ.α.

Ετικέτα: