Σκουρλέτης για Φουρθιώτη & λίστα Πέτσα: Ο πρωθυπουργός έχει την πλήρη ευθύνη…

Πολιτική

Ο πρωθυπουργός έχει την πλήρη ευθύνη για τις σχέσεις διαπλοκής, συναλλαγής, που χτίζει η κυβέρνηση με τον κάθε Φουρθιώτη και με τη λίστα Πέτσα, επισήμανε στη Βουλή ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, επεσήμανε:

«Δεν διαψεύσατε την ύπαρξη των sms και των συνομιλιών σας, καθώς και στελεχών σας, με τον κ. Φουρθιώτη. Αντίθετα, τα επιβεβαιώσατε και ως προς το περιεχόμενο και ως προς την ύπαρξή τους. Αναφερθήκατε, είπατε ότι παρανόμως εκλάπησαν, αλλά το πολιτικό ζήτημα δεν είναι από πού βρέθηκαν αυτά. Το πολιτικό ζήτημα είναι ότι ένας Υπουργός Επικρατείας απολογείται σε έναν τηλεπαρουσιαστή του επιπέδου και των χαρακτηριστικών του κ. Φουρθιώτη και του ζητάει συγγνώμη, γιατί έχει αργήσει να ενσωματώσει τα αιτήματά του σε νομοσχέδια!

Αυτό το οποίο εμφανίζεται από τα sms, είναι οι ευχαριστίες των πολιτικών στελεχών σας για την «αγιοποίηση» στελεχών της κυβέρνησης. Αυτός ο κύριος είχε 14 άτομα αστυνομική φρουρά, όταν γνωρίζουμε ότι δεν μας περισσεύουν οι αστυνομικοί, πόσους θα διορίσετε πια για να έχετε ακόμη και στους “φουρθιώτηδες” 14 άτομα, όταν υπάρχει άγριο έγκλημα έξω και όταν εσείς υποτίθεται ότι κόπτεστε για την ασφάλεια του κόσμου; Αυτά είναι προκλητικά.

Συνάδελφοί σας στο παρελθόν, έστω για μία ερώτηση, όταν αποδείχτηκε ότι την έκαναν υπέρ κάποιων επιχειρηματικών συμφερόντων, παραιτήθηκαν. Εσείς θα έπρεπε να έχετε παραιτηθεί ήδη ή να έχετε αποπεμφθεί. Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός σας κρατάει, σημαίνει ότι έχει κι αυτός την πλήρη ευθύνη για τις σχέσεις διαπλοκής, συναλλαγής, που χτίζει η κυβέρνησή σας με τους “φουρθιώτηδες”. Λίστα Πέτσα, “φουρθιώτηδες”, σχέσεις διαπλοκής, δεν θα σας σώσουν! Δεν πρόκειται να γλυτώσετε από την οργή του κόσμου για όσα έχετε κάνει. 

Για την πανδημία, για τον χιονιά, για την ανεργία, για τους εργαζόμενους, για την ακρίβεια. Δεν μπορείτε για πολύ ακόμα να επαφίεστε στις “δάφνες” των στημένων δημοσκοπήσεων. Εάν θέλετε πραγματικά να αξιολογηθείτε από τον κόσμο, παραιτηθείτε και προκηρύξτε εκλογές. Αυτό σας ζητάμε τρεις μέρες. Εσείς, όμως, ειδικά, θα έπρεπε σήμερα, να έχετε τουλάχιστον την ευθιξία να έχετε ήδη παραιτηθεί. Δυστυχώς είναι μια πολύ “μαύρη κηλίδα” στη δική σας, σύντομη, πολιτική διαδρομή».

ieidiseis.gr