Κινεζική Θάλασσα: ΒΙΝΤΕΟ από τη συντριβή αμερικανικού F-35

Διεθνή

Τη συντριβή ενός μαχητικού F-35 στη Νότια Κινεζική Θάλασσα επιβεβαίωσε το αμερικανικό Ναυτικό, κατά τη διάρκεια αποστολής που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Βίντεο «έπιασε» τη στιγμή της συντριβής του υπερσύγχρονου αεροσκάφους, ενώ φωτογραφίες δείχνουν το F-35 να επιπλέει στη θάλασσα.

Δείτε το βίντεο εδώ

Το αμερικανικό μαχητικό, όπως φαίνεται και στο βίντεο, επιχειρεί να προσνηωθεί στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson. Πιθανότατα από λάθος χειρισμό, το αεροσκάφος δεν προσεγγίζει τον διάδρομο προσγείωσης και καταπέφτει στη θάλασσα.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες ξεκίνησαν αμέσως την επιχείρηση ανάσυρσης, ωστόσο ένα σοβαρό θέμα που προέκυψε, ήταν η διαρροή του βίντεο και της είδησης στα social media.

Το Ναυτικό ξεκίνησε έρευνα σε δύο επίπεδα. Αφενός για τα αίτια του ατυχήματος και αφετέρου για το πώς και από ποιον διέρρευσε το βίντεο που κατέγραψε τη στιγμή της συντριβής του F-35.

«Εκτιμάται πως το βίντεο και οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται στα media κατεγράφησαν πάνω στο USS Carl Vinson κατά τη συντριβή. Σε εξέλιξη είναι έρευνα για το περιστατικό» αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικιανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ετικέτα: