Πανελλήνια Πατριωτική Ενωση: Όχι συμμετοχή της Ελλάδος σε αντι-Ρωσική υστερία

Πολιτική

Η νέα κρίση στην Ουκρανία απειλεί, τριάντα περίπου χρόνια μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, με επιστροφή σε πολιτικές και πρακτικές μιας άλλης εποχής.
Η κατάσταση αυτή επηρεάζει άμεσα την Ευρώπη και τις σχέσεις συνεργασίας Ευρώπης-Ρωσίας, που είναι οι στυλοβάτες της ειρήνης και της συλλογικής ασφάλειας στην περιοχή, αλλά και την παγκόσμια ειρήνη.

Η χώρα μας δεν έχει κανένα λόγο να προτρέχει και να υπερακοντίζει σε οποιαδήποτε αντί-Ρωσική υστερία, που επιτείνει την ένταση μεταξύ των υπερδυνάμεων, θέτει υπό αμφισβήτηση τις σχέσεις συνεργασίας στην Ευρώπη και αυξάνει τον κίνδυνο ένοπλης συγκρούσεως. Αντιθέτως, πρέπει να συμβάλλει, μαζί με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, στην αποκλιμάκωση της εντάσεως και στην επικράτηση της λογικής και του διαλόγου.

Η Ελλάδα έχει βαθιές ιστορικές σχέσεις με την περιοχή, με την Ορθοδοξία, που είναι σταθερό και διαχρονικό θεμέλιο φιλίας. Το πολύτιμο αυτό κεφάλαιο πρέπει να διαφυλαχθεί και να μην αφεθεί να γίνει αντικείμενο διαμάχης και αντιπαραθέσεως, που επηρεάζουν και τις διμερείς μας σχέσεις. 

Η Πανελλήνια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ καλεί την Κυβέρνηση να ενεργήσει, με σύνεση και ευθύνη, και να αποφύγει επικίνδυνους υπερθεματισμούς σε ένα θέμα, που επηρεάζει άμεσα τη χώρα μας.

Εκ του Γραφείου Τύπου