Δολοφονία Άλκη – Αλ. Κούγιας: «Η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους»

Αστυνομικά

Ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη Αλέξης Κούγιας μίλησε στον Mega εκφράζοντας τον προβληματισμό του γιατί δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Πρόσθεσε επίσης για τον 20χρονο που έχει διαφύγει στην Αλβανία ότι δεν πρόκειται να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Στο κυνήγι των δολοφόνων του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η αστυνομία με τις έρευνες να εντείνονται προκειμένου να βρεθούν και οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στην επίθεση μαζί με τον 23χρονο που έχει ήδη συλληφθεί.

Ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη Αλέξης Κούγιας μίλησε στον Mega εκφράζοντας τον προβληματισμό του γιατί δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Πρόσθεσε επίσης για τον 20χρονο που έχει διαφύγει στην Αλβανία ότι δεν πρόκειται να εκδοθεί στην Ελλάδα.

«Είμαι στο μαύρο σκοτάδι. Θα μάθω τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μόλις απολογηθεί ο δράστης που έχει συλληφθεί. Αν δε λάβω αντίγραφα της δικογραφίας δεν μπορώ να πω κάτι. Ακούω φήμες ότι έχουν εντοπίσει 6-7 άτομα ακόμα. Άλλοτε ακούω ότι συμμετείχαν 2 αυτοκίνητα στην επίθεση, άλλοτε 3. Χτες μου είπαν 4. Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα εξήγησε και πως λειτουργούν οι συγκεκριμένες ομάδες… «Εγκληματική οργάνωση είναι οποιαδήποτε ένωση προσώπων άνω των τριών, που έχει μια διάρκεια και σκοπός της είναι να διαπράττουν εγκλήματα. Σε αυτές τις λέσχες οπαδών δε συγκεντρώνονται για να αλλάξουν ιδέες για τις ομάδες. Αυτοί που πλέον μαζεύονται εκεί μαζεύονται μόνο για το πώς θα οργανωθούν και θα φέρουν μαχαίρια και στειλιάρια, και πηγαίνουν στο γήπεδο και πουλούν ναρκωτικά σε παιδιά. Εξελίσσονται σε ομάδες που κάνουν εκβιασμό σε μαγαζιά και καταλήγουν να κάνουν εκβιασμούς και στην ίδια τη διοίκηση ζητώντας χρήματα και μετατρέπονται σε “security” των ομάδων».

Ο Αλέξης αναφέρθηκε και στους «στρατούς» των οπαδών. «Δεν ασχολούμαι καθόλου με συνδέσμους. Αυτοί έχουν τον μανδύα του συνδέσμου και του οπαδού. Τα πρόσωπα αυτά, η ηγετική ομάδα που είναι 3-4, είναι πολύ γνωστά στο στενό περιβάλλον των ιδιοκτητών ομάδων. Δεν έχουν όλοι υγιές επαγγελματικό περιβάλλον. Κάποιοι έκαναν χρήματα με ακραίες εγκληματικές πράξεις, με λαθρεμπόριο πετρελαίου, ναρκωτικών, τσιγάρων. Δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες υγιείς. 

Αυτή η εγκληματική ομάδα, οι ιδιοκτήτες αλλά και πολλοί από αυτούς, έχουν διεισδύσει στην αστυνομία και έχουν διασυνδέσεις, το ίδιο και σε άλλους φορείς πολύ σημαντικούς. Για να φτάσουμε στο δικαστήριο πρέπει πρώτα να συλληφθούν οι δράστες. Με ενοχλεί που έκλεισε ουσιαστικά η υπόθεση. Έπιασαν τα όπλα εν κρυπτώ. Δικάστηκε ο 23χρονος στο αυτόφωρο, αλλά αυτός δεν είναι ο ιδιοκτήτης των όπλων», είπε ο ίδιος κλείνοντας.