Μπλόκο αγροτών στη διασταύρωση Νάουσας – Κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου “Μαρίνος Αντύπας”

Αγροτικά

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους με τα τρακτέρ τους, στο στήσιμο μπλόκου στη διασταύρωση της Νάουσας, Τετάρτη 9 Φλεβάρη και ώρα 12 το μεσημέρι.

Οι εξαγγελίες του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης εντάσσονται σε μια μεθοδευμένη προσπάθεια εξαπάτησης των αγροτοκτηνοτρόφων. Οι εξαγγελίες αυτές είναι «περσινά ξινά σταφύλια», είναι αυτές οι εξαγγελίες που μας έχουν βγάλει στους δρόμους.

Παρουσιάζονται από τη κυβέρνηση ως πρωτοποριακές λύσεις για την ανακούφιση μας, προσπαθώντας μεθοδευμένα να εξαπατήσει εμάς τους απελπισμένους αγρότες και κτηνοτρόφους που παρακολουθούμε την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, τις χωρίς αποζημίωση επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών, τις εξευτελιστικές τιμές στα αγροτικά
προϊόντα που επιβάλλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, την κοινή αγροτική πολιτική ( ΚΑΠ), που έχει συρρικνώσει τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας για χάρη των μεγάλων αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά τα αιτήματα μας όπως αυτά εκφράζονται από τους συλλόγους μας και τον Πανελλαδικό συντονισμό της πάλης μας. Οι αγρότες διαθέτουμε πλέον εμπειρία και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το δίκιο μας θα κριθεί στα μπλόκα που αποτελούν τη συνέχεια του αδιάκοπου αγώνα που δίνουμε εδώ και μήνες οι σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες. Για εμάς άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Την Τετάρτη με τα τρακτέρ μας στήνουμε το μπλόκο του αγώνα στη διασταύρωση της Νάουσας στις 12 το μεσημέρι διεκδικώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας
που συνοψίζονται στα εξής:

Μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%,προστασία από τις φυσικές καταστροφές όλων των απαραίτητων έργων υποδομής για την προστασία από τις φυσικές καταστροφές.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος μας από την πανδημία, το Ρώσικο εμπάργκο κα.

ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΥΣΥΧΑΣΜΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ –  ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ!

Ετικέτα: