Γιώργος Τράγκας: «Πόλεμος» στην οικογένεια για την τεράστια περιουσία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ-LIFESTYLE

Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης Γιώργος Τράγκας, που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό πριν μερικούς μήνες, άφησε μια τεράστια περιουσία πίσω του, η οποία ελλείψει διαθήκης έχει γίνει αντικείμενο σκληρής διαμάχης μεταξύ των κληρονόμων του.

Οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν εξώδικα με φόντο μία τεράστια συλλογή ακινήτων.

Στο Μονακό ο Γιώργος Τράγκας φέρεται να είχε ένα διαμέρισμα στη rue de la Turbie, ένα πάνω από το Parc Princesse Antoinette, ενώ ένα διαμέρισμα στην οδό Du Larvotto ελέγχεται εάν ανήκε στον δημοσιογράφο. Στις ΗΠΑ, ένα διαμέρισμα σε Μαϊάμι, άλλο ένα σε Νέα Υόρκη και Λας Βέγκας.

Εκτός από τη βίλα στην Εκάλη, είχε επίσης ένα διαμέρισμα στο Κουκάκι με θέα στην Ακρόπολη, ενώ ερευνώνται ακίνητα σε Κύπρο, Μύκονο και Κέρκυρα.

Το μύθο μάλιστα γύρω από τα ακίνητα συντηρεί πως είναι αδιευκρίνιστό πόσα και ποια ακίνητα έχει ο Γιώργος Τράγκας, με άλλες πληροφορίες να λένε πως το ακίνητο στο Παρίσι είναι κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου.

Σε κάθε περίπτωση η αμύθητή περιουσία του Γιώργου Τράγκα έχει δημιουργήσει ανταλλαγή σκληρών εξώδικων στους κληρονόμους του. Από την μία με εξώδικη δήλωση της η πλευρά που εκπροσωπεί την συζύγο Μαρία Καρρά και τον γιο του Ιωάννη Τράγκα, στρέφεται κατά του άλλου γιου, Φρέντι Τράγκα, με πολιτικούς υπαινιγμούς, καθώς ο γιος του Γιώργου Τράγκα εργάζεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Στις συναντήσεις μας εσείς μας ζητήσατε επίμονα να μην εμφανιστείτε πλασματικά ως κληρονόμος, διότι, αφενός, λόγω της εργασίας σας στο Γραφείο του Πρωθυπουργού δεν θέλετε να εμφανίσετε την περιέλευση σε εσάς περιουσιακών στοιχείων από την κληρονομιά του εκλιπόντος, αφετέρου δε, δεν επιθυμείτε να έχετε στο μέλλον κανενός είδους ευθύνη για το υφιστάμενο παθητικό της περιουσίας του εκλιπόντος, που ενδεχομένως προκύψει στο μέλλον», λέει η πρώτη πλευρά.

Από την άλλη πλευρά η νομική γραμμή που έχει επιλεγεί είναι να μην κάνουν προς το παρόν καμία δήλωση.

Οι διαφορές ανάμεσά στα δυο στρατόπεδα είναι μεγάλες, καθώς για παράδειγμα σύμφωνα με ποιο δίκαιο θα μοιραστεί η περιουσία που φέρεται να βρίσκεται σε ΗΠΑ, Γαλλία και Ελλάδα προκύπτουν ανατροπές, γιατί σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, στη χήρα πηγαίνει το 1/4 της κληρονομιάς και τα 3/4 στα παιδιά, κάτι που δεν θα ισχύσει αν εφαρμοστεί δίκαιο τρίτης χώρας.

Ο Γιώργος Τράγκας δεν έχει συντάξει διαθήκη, με αποτέλεσμα η χήρα και οι δυο του γιοι να διεκδικούν ο καθένας για λογαριασμό του την περιουσία.

Τριβές δημιουργεί, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο Γιώργος Τράγκας είχε «γράψει» τη βίλα στην Εκάλη και μια στην Μύκονο στη σύζυγό του Μαρία και την άλλη στο γιο του, Γιάννη, κάτι που οδήγησε στην αντίδραση του άλλου γιου, αφού οι πρώτοι κληρονόμοι υποστήριξαν πως αυτά τα ακίνητα τους είχαν αποδοθεί πριν το θάνατο του Γιώργου Τράγκα και επομένως δεν ήταν αντικείμενο διεκδίκησης.

thecaller.gr