Πάτρα: Eτσι θα λυθεί το μυστήριο με τους θανάτους των τριών κοριτσιών

Αστυνομικά

Η υπόθεση θανάτων των τριών αδερφών στην Πάτρα, μέσα σε τρία χρόνια, εξετάζεται πλέον από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς κρίθηκε απαραίτητο να διερευνηθεί από όλες τις πλευρές, καθώς και η πιθανή εμπλοκή τρίτων.  

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest.gr, την υπόθεση φέρεται να παρακολουθούσε τις τελευταίες ημέρες ακόμη και ο ίδιος ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ένα από τα ερωτήματα που έχουν προκύψει είναι το γεγονός ότι και τους τρεις θανάτους των παιδιών δεν ήταν παρόντες γιατροί πρκειμένου να έχουν άμεση εικόνα του τι συνέβη και τα παιδιά έσβησαν χωρίς κανείς να το περιμένει.

Παραλληλα, προβληματίζει το γεγονός ότι πάνω από δέκα γιατροί, νοσηλευτές και ιατροδικαστές, δεν μπορούν να αποφανθούν για τα αίτια των αιφνιδίων θανάτων ενώ οι περισσότεροι τους περιγράφουν ως ανεξήγητους.

H διερευνηση της υπόθεσης ξεκινάει από τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας και ανάλογα με το τι θα ανακύψει από την έρευνα και κυρίως από τις ιστολογικές εξετάσεις, θα εξεταστεί το αν θα επεκταθεί η έρευνα και στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών και πόσο εξειδικευμένη θα είναι αυτή.
Όπως σημειώνει ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής, στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, η ολοκλήρωση των ιατροδικαστικών εξετάσεων, νεκροψία νεκροτομή, τοξικολογικές, ιστολογικές, και γενετικές, είναι αυτές που θα δείξουν τις πραγματικές αιτίες θανάτου των τριών παιδιών.

«Πριν ολοκληρωθούν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Η ιατροδικαστική μέχρι να έχει όλα τα στοιχεία, δεν μπορεί να δώσει καμία απάντηση».

Ο κ. Λέων σημείωσε ότι όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και υπάρχει μια πλήρης εικόνα, θα αναζητηθούν και ευθύνες, καθώς και τα τρία παιδιά πέθαναν εντός του νοσοκομείου. «Όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις θα αρχίσουν να διερευνώνται και οι όποιες ευθύνες υπάρχουν».
Όπως λέει ο ιατροδικαστής, «το συντομότερο σε έναν μήνα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα».

newsit.gr

Ετικέτα: