ΗΠΑ: Στέλνουν μαχητικά F-35 και ελικόπτερα Απάτσι σε Λετονία, Εσθονία και Λιθουανία

Διεθνή

Παρατείνεται, παράλληλα, η παραμονή χερσαίων μονάδων στις χώρες της Βαλτικής, ενώ άλλες ενισχύονται

Οι ΗΠΑ έστειλαν σήμερα μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην Εσθονία και στη Λιθουανία και παρέτειναν την παραμονή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή της Βαλτικής, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσονται μαχητικά F-35 στις χώρες της Βαλτικής.

Περίπου 500 Αμερικανοί στρατιώτες με άρματα μάχης Abrams και τεθωρακισμένα οχήματα Bradley έχουν σταλεί από πέρυσι στη Λιθουανία και ήταν προγραμματισμένο να αποχωρήσουν τον Απρίλιο. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι πότε θα παραταθεί η αποστολή τους στην περιοχή.

Το διεθνές πρακτορείο ανέφερε σε άλλο τηλεγράφημά του πως περίπου 20 αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι προσγειώθηκαν σήμερα στην αεροπορική βάση Λιελβάρντε της Λετονίας, λίγες ώρες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η άφιξη των ελικοπτέρων είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης Saber Strike. Ωστόσο, θεωρείται μέρος των αμερικανικών ενισχύσεων στις χώρες της Βαλτικής, αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Παράλληλα περίπου 40 Αμερικανοί στρατιώτες έφθασαν στη Λετονία από την Ιταλία. Πρόκειται για την πρώτη ομάδα μίας δύναμης άνω των 300 στρατιωτών που θα αναπτυχθεί εκεί, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Λετονίας.

newsbeast.gr

Ετικέτα: