Ευρωπαϊκό Κ23: Ετοιμάζεται ο Γιωρίκας Πιλίδης, μετά το Survivor, για αγώνες

Αθλητικά

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία πάλης, δημοσίευσε τις λίστες συμμετοχής για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης Κ23 που θα διεξαχθεί 7-13 Μαρτίου στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας από τις οποίες απουσιάζουν αθλητές και αθλήτριες Ρωσίας και Λευκορωσίας.

Η υπερδύναμη της παγκόσμιας πάλης Ρωσία, δεν έχει συμμετοχές στο ευρωπαϊκό Κ23 και ενώ στην προηγούμενη διοργάνωση που έγινε το 2021 στα Σκόπια είχε κερδίσει τις 13 από τις από τις 30 κατηγορίες (ελευθέρα ανδρών – γυναικών και ελληνορωμαϊκή) και είχε 19 συμμετοχές στους 3ο τελικούς.

Ο απολογισμός ήταν 13 χρυσά, έξι αργυρά και επτά χάλκινα μετάλλια για τους Ρώσους, ενώ οι Λευκορώσοι είχαν δύο αργυρά και επτά χάλκινα μετάλλια. Και οι δυο χώρες έχουν βρεθεί εκτός λόγω των κυρώσεων που έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν όλες οι αθλητικές ομοσπονδίες. Από την άλλη, στη λίστα υπάρχουν οι δηλωμένοι Ουκρανοί παλαιστές τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γιωρίκας Πιλίδης ξεχωρίζει καθώς είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 65κ για να συμπληρώσει το νταμπλ σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το 2021 στα Σκόπια η Ελλάδα είχε κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια με τον Γιώργο Κουγιουμτσίδη στα 74κ της ελευθέρας και με τον Μιχάλη Ιωσηφίδη στα 97κ.

Η ελληνική αποστολή που δηλώθηκε για τη Φιλιππούπολη:
Ελευθέρα
Γιωρίκας Πιλίδης – 65κ
Γιώργος Κουγιουμτσίδης – 79κ
Άγγελος Κουκλάρης – 86κ
Στέλιος Σταμάτης – 92κ
Ελληνορωμαϊκή
Ηλίας Ζαϊράκης – 55κ
Νίκος Καλαϊδόπουλος – 67κ
Γιώργος Σωτηριάδης – 72κ
Ανδρέας Βασιλακόπουλος – 77κ
Ηλίας Παγκαλίδης – 82κ
Νίκος Ιωσηφίδης – 87κ
Νίκος Ντουνιάς – 130κ

Ετικέτα: